Serveis

SERVEIS

Palafrugell amplia els panells turístics amb codis QR

El sistema permet accedir a més informació i en diversos idiomes amb telèfons mòbils

Són presents en 23 edificis

L'Ajuntament de Palafrugell ha incorporat codis QR –semblants als codis de barres, però amb més capacitat de dades– als plafons informatius que hi ha instal·lats per senyalitzar els edificis i punts d'interès patrimonial.

Amb la iniciativa es permet que els turistes i visitants –sempre que disposin d'un telèfon mòbil amb connexió a internet– puguin ampliar la informació sintètica que es concentra en els panells. Entre els avantatges que esmenta el consistori hi ha la possibilitat de mantenir les dades actualitzades i oferir-les en un nombre superior d'idiomes, tants com es vulgui, sense els condicionants d'espai dels plafons.

El projecte s'ha beneficiat de la col·laboració entre l'Arxiu Municipal, el Museu del Suro, el Pla de Barris i el Viquiprojecte Palafrugell. A més, a la llista anterior de 16 elements senyalitzats, n'hi han incorporat set de nous: la Bòbila Nova, la Bòbila Vella, el Cementiri, l'escola Torres Jonama, el Fraternal i el Mercantil, la rajola de mitgeria de Can Genís i el topònim La Sauleda.

La llista es completa amb el safareig públic, l'antiga Cooperativa, l'església de Sant Martí, l'antic hospital, el mercat cobert, Can Mario i la torre, la Torre de Vilaseca, el far i el santuari de Sant Sebastià, el passeig de Llafranc, Sa Perola, les Voltes i el Port Bo de Calella, les antigues escoles de Llofriu i Aigua Xelida.

23
punts d'informació
patrimonial són els integrats al catàleg d'edificis i llocs senyalitzats al terme palafrugellenc.
7
plafons nous
són els que ha instal·lat fa poc el consistori amb la descripció d'elements d'interès i el codi QR.

Una tecnologia que s'estén

La iniciativa de Palafrugell amb l'ús dels codis no és la primera que s'aplica en els consistoris gironins. L'Ajuntament de Setcases, per exemple, ja en va presentar aquesta tardor, situats en aparadors de comerços, establiments turístics i punts de referència del municipi. I també en tenen de previstos per senyalitzar millor itineraris turístics. Recentment la Unió de Botiguers de Llagostera també s'ha apuntat a la nova tecnologia, amb codis als tòtems per ampliar informació dels establiments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.