Serveis

serveis

Aturen l'ampliació d'un escorxador a la Vall d'en Bas

Sobrepassa 4 metres l'altura prevista al pla parcial de la zona

L'Ajuntament demana a l'empresa que ho arregli

L'Ajuntament de la Vall d'en Bas ha aturat les obres d'ampliació de Càrniques Vall d'en Bas perquè sobrepassen l'alçada permesa pel pla parcial d'aquesta zona del municipi, situada a la dreta de la carretera C-63 poc després de les Preses, al carrer Pas de la Torre.

En concret, les bigues metàl·liques que està instal·lant sobrepassen 4 metres l'altura permesa. L'Ajuntament entén que l'empresa era en aquesta zona abans que fos residencial i entén també que tingui necessitat d'ampliar les instal·lacions, però no que ho faci contravenint a la normativa urbanística.

Per això l'Ajuntament ha enviat un requeriment a la direcció de l'empresa perquè aturi els treballs i ajusti les obres als permisos que li ha concedit la comissió d'Urbanisme de Girona, d'acord amb el pla d'urbanisme vigent. L'alcalde, Miquel Calm (CiU), ha remarcat que l'empresa haurà d'adaptar aquestes obres al pla parcial de la zona, que és residencial, i ha recordat que no tindran dret a cap indemnització.

Les obres que ha iniciat Càrniques Vall d'en Bas consisteixen en la construcció d'una superfície a sobre de l'actual de la planta per traslladar-hi l'activitat de l'escorxador. A la planta que té actualment aquesta funció, l'empresa hi vol habilitar els serveis que li marca la legislació europea del sector, com per exemple el veterinari o els vestidors.

L'Ajuntament de la Vall d'en Bas ha dictat l'aturada dels treballs arran de les queixes que li van fer arribar els veïns de la zona. Aquests recorden que es tracta d'una zona residencial i lamenten que s'hagin assabentat de les obres per altres fonts que no són les oficials. A part, remarquen que no els han volgut mostrar el projecte ni donar-los-en cap detall fins que les obres estiguin fetes, i hi afegeixen que els treballs no tenen res a veure amb la construcció d'uns vestidors que ocuparien només un terç de l'edifici.

Ahir no va ser possible localitzar cap dels responsables de l'empresa.

LA XIFRA

17
metres
d'alçada fan les bigues aixecades a l'escorxador, i com a màxim poden arribar als 13,90.

LA DATA

2010
És l'any en què
els veïns van començar a comprar les cases d'aquesta zona residencial de la Vall d'en Bas.

Evitar el trànsit de camions

Els responsables de l'empresa es van reunir fa dies amb l'associació de veïns de la zona per exposar-los el projecte. Van deixar clar que els treballs servirien també per reduir les fresses i per evitar el pas dels camions. Els veïns recorden que, abans de comprar la casa, se'ls va dir que l'escorxador només es podia ampliar en un altre polígon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.