Serveis

infraestructures

Desmunten 21 torres elèctriques a Vilafant

Endesa desballesta entre ahir i avui una línia elèctrica de 66 kV que està en desús

La companyia elèctrica Endesa va començar ahir a desmuntar les 21 torres elèctriques de la línia de 66 kV que passa per Vilafant i que ha quedat en desús per l'entrada en servei de la nova línia de 132 kV, de Serinyà a Figueres. Està previst que les feines es puguin acabar avui mateix. La nova línia aprofita una part del traçat de l'antiga línia de 66 kV i el que s'elimina és el tram que ha quedat fora de servei. El desmuntatge ha sigut possible gràcies a un conveni signat entre l'empresa elèctrica i l'Ajuntament de Vilafant.

De les 21 torres metàl·liques que s'estan tirant a terra, dues són al centre urbà del municipi altempordanès. Una a la zona de les Closes d'en Clarà i l'altra a l'aparcament del centre d'atenció primària (CAP). L'objectiu de l'operació és reduir l'impacte visual que aquesta línia elèctrica té en el nucli urbà de Vilafant.

La companyia Endesa fa unes setmanes que va començar les feines per desballestar un tram de la línia elèctrica de mitjana tensió, amb la retirada dels 2,5 quilòmetres de cable. I ara, amb el desmuntatge de les torres, quedarà completat el desballestament d'aquest tram de línia.

L'empresa elèctrica assegura que aquests treballs al municipi de l'Alt Empordà responen “a la voluntat no només de racionalitzar la xarxa, sinó també de minimitzar l'impacte visual de les infraestructures de la companyia i d'assolir la màxima integració dels elements elèctrics tant en l'entorn urbà com en el natural”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.