Serveis

serveis

L'església de Can Blanc de Santa Pau ja és un centre social

L'Ajuntament l'ha reconvertit per a un ús polivalent

El Bisbat de Girona l'ha cedit per 30 anys

El local social del barri de Can Blanc de Santa Pau va ser el marc dissabte passat de la representació de l'obra de teatre Homes, a càrrec de la companyia El Submarí de l'institut Narcís Monturiol de Figueres, i, a més, es van dur a terme jocs de cucanya a fora de l'edifici. Res de nou, però sí si es té en compte que aquest local era l'església d'aquest nucli de Santa Pau.

L'Ajuntament, amb la contribució econòmica de la Diputació de Girona, l'ha condicionat i l'ha adequat als nous usos. Així, l'ha ajustat a la normativa vigent d'espais de concurrència pública i això ha estat l'actuació més important perquè, a partir d'ara, es pugui utilitzar per als usos als quals els veïns vulguin destinar-lo.

Les obres de millora han consistit també en l'obertura d'una porta d'emergències i en la construcció d'uns lavabos, i s'ha polit el terra.

També s'han ignifugat les bigues del sostre, s'ha millorat la il·luminació interior i, finalment, s'ha reconvertit l'antic altar en escenari.

L'Ajuntament de Santa Pau va arribar a un acord amb el Bisbat de Girona per a l'ús d'aquest local. L'acord és per a 30 anys. El Bisbat, abans de la cessió, va dessacralitzar el temple. L'església de Can Blanc va tenir culte fins fa uns cinc anys.

LA XIFRA

18.000
euros
han costat els treballs de rehabilitació i adequació de l'església de Can Blanc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.