Serveis

Es demana a Paterna l'obertura del menjador social municipal

Compromís presenta un requeriment per a proposar transport públic al menjador i que es denomine 'Restaurant municipal' perquè no cree rebuig en les famílies

Compromís per Paterna considera que és urgent disposar ja d'un menjador social al municipi perquè el curs escolar està acabant. Molts alumnes que ara estan dinant als menjadors dels col·legis deixaran de fer-ho perquè les seues famílies no tenen mitjans econòmics. I si és cert, com diu el PP, que l'edifici on va el menjador social està a punt per a donar el servei, que ho faça ja.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “l'exterior de l'immoble està igual que fa sis mesos”. Fins i tot l'edifici sembla estar abandonat. La imatge és d'inactivitat total a les instal·lacions de la residència, encara que el govern municipal del PP anuncia en premsa que les obres s'han conclós. Raó per la qual la coalició ecovalencianista ha demanat el certificat de recepció d'obra. I tampoc hi ha cap cartell que anuncie que a l'edifici en qüestió va ubicat el menjador social del poble.

En aquest sentit, el regidor Ramón destaca que “per tal d'eixir de dubtes, el proper dijous farem una visita a aquestes instal·lacions, ja que amb la urgència social que hi ha amb tantes famílies que no tenen recursos per a alimentar-se, cal que l'alcalde es pose les piles i el menjador estiga en condicions, amb llum, aigua i tot allò necessari perquè la gent puga rebre l'atenció alimentària”.

Si no és dóna prioritat al menjador, a Paterna hi haurà moltíssimes famílies que no podran alimentar-se. Des del Partit Popular han dit que “a mediados de verano” s'obriria. Recordem que ni dissabte, ni diumenge ni el mes d'agost estarà obert. Així, que des de Compromís exigeixen avançar els terminis perquè “s'han de cobrir necessitats elementals com l'alimentació, una necessitat que no entén ni de burocràcia ni de terminis, ni de si es dissabte o agost”.

Hi ha molts dubtes al respecte de la posada en marxa del menjador social en estiu. No sabem si hi ha procediment de publicitat, ni si s'han lliurat sol·licituds per a rebre l'atenció. Tampoc sabem si ja hi ha un llistat de persones apuntades a aquest servei, llistat que l'àrea de Serveis Socials haja repassat si complixen requisits, si és que s'han posat requisits. Així com tampoc queda clar les facilitats que es donaran, quant a transport, a les persones que vinguen de barris com la Coma a menjar a aquest centre.

Davent d'aquestes qüestions, els regidors de Compromís per Paterna demanen que es pose blanc sobre negre la resposta a totes aquestes qüestions, i per això han presentat un escrit per registre.

D'altra banda, i dins del que s'entén oposició en positiu, des de Compromís han presentat un requeriment a Alcaldia per a proposar que hi haja transport públic al menjador i que la distància no siga un inconvenient per a poder accedir-hi.

A més a més, inclouen fórmules de finançament per arribar a més famílies i cobrir les necessitats nutricionals. I com que hi ha famílies que per allò del què diran patixen per haver d'emprar els serveis de menjador social, demanen que es canvie el nom de menjador pel de 'restaurant municipal', tal i com s'ha fet en llocs com Móstoles (Madrid). I si la proposta no és atesa, la presentaran com a moció al ple de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.