Serveis

l'Ajuntament d'Alzira no controla el manteniment dels autobusos municipals

L'oposició assegura que la nova contracta del servei no està sent satisfactòria

L'any 2010 va eixir a contractació la concessió per a la gestió del transport públic urbà de viatgers d'Alzira, amb un preu de més de 600.000 € anuals.

En desembre de 2010 es va adjudicar la concessió a l'empresa Autocars Lozano, S.L. Es posava fi a un servei prestat durant més de vint anys per una Cooperativa de Treballadors als que, amb el nou contracte se'ls ha privat de tota l'antiguitat en el servei.

Cal recordar que els autobusos són propietat de l'Ajuntament però el seu manteniment i conservació correspon a l'adjudicatari. Així ho diu la condició Novena del Plec de condicions administratives.

Malgrat l'elevat cost actual del servei y el compromís de la empresa adjudicatària, el manteniment ha anant minvant. Així, en algun dels autobusos falta l'extintor o no funciona el botó per a sol·licitar la parada.

L'última és que l'autobús més nou de la flota, adquirit per l'Ajuntament l'any 2010, des de fa un parell de setmanes ve fent els seus trajectes sense aire condicionat. I ara que comença a vindre el calor no és de rebut donar un servei així.

I no només incompleix l'empresa, sinó que, tenint en compte que el plec de condicions tècniques diu que la supervisió correrà a càrrec de l'Ajuntament, es desconeix a data de hui, quina persona és l'encarregada del control i supervisió dels contractes de serveis públics que gestionen distintes empreses privades, i el que resulta evident és que, en allò que respecta als autobusos municipals, no s'està controlant de forma adequada, donat el mal estat de manteniment que presenten.

Per això, el síndic portaveu de Compromís per Alzira Diego Gómez, demana a la regidora responsable de serveis públics, Lola Ortega i a l'Alcaldessa “que actuen de manera immediata comprovant els fets que ara denunciem, obrint expedient a l'empresa por les dites anomalies i abandó, donant compte en la pròxima Comissió Informativa de las mesures adoptades a l'efecte”.

La millora del servei públic de transport és una necessitat i després de suprimir el seu caràcter gratuït, el que no es pot consentir és que els autobusos i treballadors de la plantilla es troben en pitjors condicions que en èpoques passades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.