Serveis

Ontinyent potenciarà l'ús de la bicicleta al nucli urbà

Hi ha prevista una nova ordenança municipal que esdevindrà decisiva per a la universalització d'aquest vehicle

Ontinyent potenciarà l'ús de la bicicleta al nucli urbà amb una nova ordenança municipal que regularà la mobilitat no motoritzada i una línia de subvencions a la transformació de les bicicletes ordinàries en elèctriques.

Amb aquestes mesures es vol convertir Ontinyent en una ciutat més amable, sostenible i segura, segons destacava el regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada, qui explicava que en el ple municipal d'aquest mes està previst aprovar la nova normativa municipal que regula com han de circular les bicicletes, els patins, monopatins i aparells similars.

L'ordenança té dues funcions: propiciar i incrementar l'ús de bicicleta a la ciutat i pacificar la circulació motoritzada. D'una manera més detallada, la norma recull que les bicis podran circular per carrers de vianants en els dos sentits, també es podrà circular per voreres que tinguen un mínim de 3 metres d'amplada i es podrà crear un registre de bicicletes que permetrà el control de les mateixes.

Pel que fa als monopatins, no podran circular per la calçada i preferentment faran servir les zones establertes per al seu ús esportiu. Podran transitar per les zones de vianants, però els vianants sempre tindran prioritat. Tampoc podran circular, saltar o fer qualsevol maniobra sobre el mobiliari urbà, baranes o escales.

Pel que fa als vehicles motoritzats, hauran d'extremar la precaució quan circulen per vials que creuen o van paral·lels als recorreguts de camins escolars segurs d'Ontinyent, en horari d'entrada o eixida de classe, perquè la velocitat màxima ha de ser a aquesta hora de 20 Km/h.

Pel que fa a les subvencions, la idea és subvencionar el 50% d'uns kits que permeten transformar una bicicleta ordinària en elèctrica, kits que tenen un valor al mercat d'uns 400 euros, dels que l'Ajuntament aportaria la meitat del cost, potenciant que aquestes adquisicions es realitzen a Ontinyent, per potenciar així el comerç local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.