Serveis

serveis

A Bianya, fan els deures per recuperar l'escola

L'Ajuntament requalifica uns terrenys per fer el nou centre quan hi hagi diners

Estarà a la zona esportiva

L'Ajuntament de la Vall de Bianya vol recuperar l'escola de primària que es va tancar a la dècada dels anys seixanta del segle passat. Ho ha demanat al Departament d'Ensenyament, però com que són temps de vaques magres i és conscient que no és una obra que es pugui fer de forma immediata, ho vol tenir tot a punt per quan hi hagi temps millors.

La comissió d'Urbanisme de Girona va donar llum verd, en la seva última reunió, a la requalificació d'uns terrenys de la zona esportiva de l'Hostal Nou per dotar-la d'un equipament educatiu. De fet, compartirà els usos esportius amb els educatius. “Si el Departament d'Ensenyament ho vol, nosaltres tenim els terrenys a punt per a la nova escola. Hem fet un pas endavant, no deixarem de construir-la perquè no haguem fet els deures”, manté l'alcalde, Salvador Reixach

També explica que volen recuperar l'escola perquè són un municipi molt disseminat. “Una escola fa poble”, assegura. La Vall de Bianya tenia escoles al nucli de Llocalou, al sector de Ca l'Enric, i a l'actual edifici de l'ajuntament a l'Hostal Nou –el compartien els dos equipaments–, que va ser l'última a tancar. Ara, els alumnes de Bianya que no van a centres concertats, van a escola a Sant Joan les Fonts o a l'escola llar d'Olot.

LA DATA

1962
És l'any en què
es va tancar l'última de les tres escoles que tenia el municipi de la Vall de Bianya.

LA FRASE

Una escola fa poble. Amb el nou centre, volem aglutinar els veïns d'un municipi molt disseminat
Santi Reixach
alcalde de la vall de bianya

Via verda de Llocalou a l'Hostal Nou

L'Ajuntament de la Vall de Bianya i el Consorci de les Vies Verdes de Girona estan enllestint el nou tram de l'enllaç de les rutes del Carrilet (Olot- Girona) i del Ferro i del Carbó (Sant Joan de les Abadesses- Ripoll) entre Llocalou i l'Hostal Nou. La via verda ja hi està habilitada i, ara, s'estan acabant els treballs de senyalització i d'instal·lació d'una tanca de protecció entre el vial i la carretera C-26, la del sistema de túnels del Capsacosta. Cada vegada, doncs, és més a prop la connexió real entre les dues vies verdes gironines al tram de muntanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.