Serveis

salut

Els veïns de Santa Pau ja tenen el nou consultori i el vell serà un local per a joves

Amb el nou edifici mèdic, els usuaris tindran millors accessos i més aparcaments, i no hi haurà barreres arquitectòniques

Els joves també tindran local

Els veïns de Santa Pau amb més dificultats de mobilitat ja no hauran de patir per anar a visitar-se o a fer receptes al consultori mèdic del municipi. S'ha traslladat al pis que havia estat la llar d'infants local i, després dels treballs d'adequació, dilluns es va obrir al públic. Està situat al costat de l'escola i resol el problema històric d'accessibilitat i d'aparcament que tenia l'antic immoble.

L'alcalde, Josep Companys (Units per Santa Pau), explica que fins ara el consultori era en un local de la plaça de Sant Roc, que és un carrer estret i amb una forta pujada. La gent gran tenia dificultats per accedir-hi i, en cas que algun familiar o conegut els acompanyés amb cotxe, també era difícil parar-hi a prop. Ara, però, hi ha molt d'espai per aparcar-hi, els accessos amb vehicle són molt fàcils, tant des de dins del poble com des del sector de la travessera urbana de la carretera d'Olot, i s'ha construït una rampa d'accés a l'edifici.

A part d'aquestes millores, el nou edifici ha permès ampliar molt més l'espai per als professionals de la sanitat que atenen els pacients i inclou un espai per a les visites que l'assistent social i l'educadora social fan actualment els dimarts al matí a la sala de plens de l'ajuntament.

El nou consultori –l'equip de govern fa dos anys que hi treballa– s'ha pogut habilitar gràcies als 40.000 euros que ha aportat la Diputació de Girona, amb una part de finançament del consistori.

LA XIFRA

52.000
euros
han costat els treballs de rehabilitació i millora de l'accessibilitat al nou consultori mèdic.

LA DATA

25.11.13
és el dia que
es van obrir les portes del nou equipament de salut i d'assistència social de Santa Pau.

Dels usos mèdics a punt de trobada

El trasllat del servei de consultori mèdic ha deixat lliure l'espai a la plaça de Sant Roc. L'alcalde ha avançat que l'equip de govern vol situar-hi un espai per a joves, un punt de trobada, a més d'un espai de treball per a joves emprenedors i la nova seu del Club Escacs Santa Pau. Per les pròximes vacances de Nadal, promourà una brigada de treball de joves per habilitar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.