Serveis

serveis

Divuit sancions a taxis pirata que operen a l'aeroport

La direcció general de Transports i Mobilitat ha obert divuit expedients sancionadors a taxis pirata a l'aeroport de Girona aquest any. De gener a setembre, els Mossos d'Esquadra –acompanyats d'inspectors de Transports– han controlat més de 200 vehicles per lluitar contra l'intrusisme.

Des que va començar la crisi, la pràctica que ha anat en augment és la de conductors que, sense cap tipus de llicència i amb el seu vehicle particular, van a la terminal i ofereixen els seus serveis als passatgers que arriben. Les sancions van dels 300 fins als 6.000 euros i, en cas d'impagament, es pot arribar a immobilitzar el vehicle si se l'enxampa circulant.

Aquest any hi ha hagut menys controls que a l'anterior, que se'n van fer 596 –en aquest exercici, de moment, són 200–. El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, ha reconegut que aquest any s'han fet menys inspeccions perquè també han detectat que si augmenten la pressió a l'aeroport el problema es trasllada a altres indrets. El departament ha detectat “punts calents” en alguns municipis de la Costa Brava aquest estiu, on també ha actuat.

A més, Padrosa reconeix que han pogut disposar de menys efectius dels Mossos d'Esquadra per fer aquests seguiments. Segons les dades, Padrosa assegura que el problema de l'intrusisme continua existint però que va de baixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.