Serveis

serveis

Nova xarxa de distribució d'aigua a Castellfollit

L'actual té quaranta anys i presenta molts problemes

Costa 80.000 euros i té el vistiplau d'Urbanisme

La xarxa principal d'abastament d'aigua potable de Castellfollit de la Roca té molts problemes, bàsicament perquè és molt vella. Es va construir fa més de quaranta anys. Encara és de les de fibrociment. Aquestes dues circumstàncies fan que es tracti d'una xarxa en què sovint hi ha fuites i, per tant, cal actuar-hi moltes vegades per reparar-la.

Per això, ara, la Comissió d'Urbanisme de Girona ha donat el vistiplau al pla especial per a la renovació d'aquesta xarxa, que connecta el dipòsit municipal de mig milió de metres cúbics de la zona del cementiri amb l'inici de la part urbanitzada del poble. L'abastament és al sector del riu Fluvià, des d'on es bombeja l'aigua fins a aquest dipòsit de la part nord del municipi.

I aquest tràmit d'Urbanisme dóna llum verd a la convocatòria del concurs públic d'aquest projecte, que ha estat llargament reivindicat i llargament treballat per trobar-hi una solució. L'alcalde, Moisès Coromina, ha explicat que algun dels propietaris afectats demana compensacions, cosa que ha acabat d'allargar la tramitació. El cost és de 80.000 euros, que l'Ajuntament espera sufragar amb ajuts. Ja n'ha obtingut la meitat del Pla Únic d'Obres i Serveis. El traçat d'aquesta nova xarxa pel sector urbanitzable d'entre el cementiri i el poble segueix en bona part l'antiga carretera d'Olot.

Una urbanització en espera

La urbanització de les cinc hectàrees que a Castellfollit de la Roca, un dels municipis més petits del país, li queden per urbanitzar continua encallada en espera que la Generalitat doni l'impuls per iniciar una primera fase. Es tracta de la zona que hi ha entre el cementiri municipal i el sector de l'escola pública. En una part d'aquest espai és per on passa la xarxa de distribució d'aigua potable que ara es renovarà. L'alcalde ha insistit repetidament que la urbanització és viable per les seves dimensions, per la proximitat a l'autovia i pels serveis que ofereix el poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.