Serveis

infraestructures

Hi ha aerolínies interessades a volar de Girona al nord d'Europa

Aena ho anuncia sense concretar ni els noms de les companyies ni les destinacions que s'estarien avaluant

El director de la xarxa d'aeroports d'Aena, Fernando Echegaray, va anunciar ahir que hi ha “diverses companyies interessades” a connectar Girona amb ciutats del nord d'Europa de cara a la temporada turística d'estiu. Echegaray, de visita al Prat, no va concretar, però, ni els noms de les línies aèries ni les destinacions que s'estarien avaluant.

El nord d'Europa ha estat també l'última aposta a Girona de Ryanair, que en general no ha funcionat tan bé com s'esperava. L'aerolínia irlandesa continua acaparant els passatgers de Vilobí –el 94% el 2013–, però l'aeroport ha anat incorporant altres companyies que s'estan consolidant, bàsicament a l'estiu, com ara Transavia (amb vols a Amsterdam i Rotterdam), Wizz Air (amb vols a Kíev i Bucarest), Jat Airways (amb vols a Belgrad), i Thomas Cook i Jet Air (totes dues amb vols a Brussel·les).

L'aeroport gironí, en retrocés des del 2008, va perdre un 27,5% de viatgers al desembre i un 25% al gener. Echegaray va atribuir les dades a l'“estacionalitat més gran” que té Girona respecte a altres aeroports, i es va mostrar segur que a l'estiu es recuperaran viatgers.

Ryanair afegeix Göteborg a l'estiu

Ryanair augmenta amb comptagotes les seves previsions per a l'estiu a Girona. Si un mes enrere preveia només oferir 48 rutes –contra les 65 de l'estiu passat–, ara n'ha incorporat una més: Göteborg, que era una de les vint de l'any passat que havia caigut de la llista d'estiu del web. Els vols amb la ciutat sueca, però, no començaran a l'abril –quan s'iniciarà la temporada–, sinó al juliol. És la sisena ruta que es fixa aquest any per començar al juny i al juliol. Ryanair manté en la llista la resta de rutes que preveia fa un mes, incloent-hi l'estrena de Leeds Bradford i el manteniment, a l'estiu, de Rabat i Poznan, llançades aquest hivern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia