Serveis

SERVEIS

Unes rates deixen sense llum mig Ripollès

Bona part del Ripollès es va tornar a quedar a les fosques dimarts al vespre. Ho va fer durant gairebé mitja hora i va afectar els abonats de Lersa de pobles com Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Campdevànol. El motiu de l'avaria va ser una rata, que es va enganxar en els conductors elèctrics de la zona del cementiri del Ripoll, justament la mateixa causa de l'apagada que hi va haver un dissabte a la nit de fa tres setmanes. Segons el director general de Lersa, Lluís Sabata, “això no ens havia passat mai en els deu anys que porto a l'empresa”. De moment, ja hi han posat fil a l'agulla i desratitzaran les instal·lacions per evitar que torni a passar. L'apagada de dimarts va tenir lloc quan faltava poc per les 10 de la nit. Bona part de Ripoll i diversos carrers i zones de Sant Joan i Campdevànol es van quedar sense llum. L'incident va durar 30 minuts, moment en què es va restablir la normalitat. El gerent de Lersa ha explicar que, en aquest cas, “i després de l'experiència de l'avaria que vam tenir fa tres setmanes”, van detectar ràpidament el que havia passat: “Una rata es va enfilar i va tocar dos cables aeris. La mateixa electricitat la va fer saltar.”

Justament una rata també havia estat la protagonista fa tres setmanes d'una apagada que va afectar als mateixos abonats. Lluís Sabata explica que en aquest cas els va costar més detectar que havia passat –per això l'apagada va ser més llarga– “perquè en els deu anys que fa que treballo a l'empresa no ens havia passat mai”. Finalment van detectar que l'avaria l'havia causat una rata “molt més grossa que la d'aquest dimarts” que s'hauria quedat enganxada als cables, també en el sector del cementiri. Aquest no és l'únic problema que han protagonitzat les rates a Ripoll, ja que a l'haver-hi rius fa que aquests animals proliferin més que en altres pobles.Es dóna la circumstància que l'apagada de dimarts va ser durant el partit de futbol de la Champions League entre el Manchester City i el Barça



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia