Serveis

SERVEIS

El president de les ADF de l'Alt Empordà plega demanant més ajuts

Josep Maria Cervera deixa el càrrec perquè no el troba compatible amb la seva responsabilitat al capdavant de l'àrea de protecció civil del Consell Comarcal

El president de l'associació d'agrupacions de defensa forestal (ADF) de l'Alt Empordà i alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, plegarà aquest mes perquè no considera correcte tenir aquest càrrec i alhora ser el conseller de l'àrea de protecció civil del Consell Comarcal, una responsabilitat que ocupa des de l'estiu passat.

Coincidint amb la seva renúncia, Cervera va reclamar ahir més ajuda per a les ADF, uns cossos de voluntaris que, segons recalca, si volen estar ben equipats, sovint s'ho han de pagar ells mateixos. Segons el seu parer, els equips de protecció individual sempre són a la cua de la llista de prioritats en la convocatòria de subvencions de la Generalitat, malgrat que per a tothom és evident el risc laboral que corren en la seva feina, com ara l'extinció d'incendis. No obstant això, la seva tasca principal és la prevenció. En aquest camp, les ADF reben ajuda econòmica del govern, però Cervera lamenta que aquesta arriba molt tard i ells no solen tenir accés al crèdit. En canvi, l'encara president de l'associació de les ADF de l'Alt Empordà afirma que les línies d'ajuda de la Diputació funcionen força bé. “És cert que en els darrers anys s'han reduït els imports, però, per contra, s'ha apujat el percentatge de les subvencions, del 50% al 90% de l'import de les actuacions”, va dir explicar.

Cervera va ser nomenat president de les ADF de l'Alt Empordà el 2005. Des d'aleshores, sempre ha ocupat el càrrec, excepte en un parèntesi de dos anys.

LA DATA

2005
any
en què Cervera va ser nomenat per primer cop president de l'associació de les ADF de la comarca

LA FRASE

Moltes vegades, per poder estar equipats, els voluntaris s'han de comprar el seu propi material
Josep Maria Cervera
PRES. DE LES ADF DE L'ALT EMPORDÀ

“Menystinguts pel secretariat”

Cervera es mostra crític amb el secretariat de les ADF, l'òrgan que agrupa la majoria d'aquestes associacions. “No comparteixo el seu funcionament –va declarar a l'agència Efe–; a la nostra ADF ens han menystingut però, més enllà de l'aspecte personal, els falta ambició i no tenen objectius, ni un projecte nacional.” Cervera considera que, amb una bona planificació, les ADF podrien ser el suport necessari que evitaria el col·lapse en cas de grans incendis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia