Infraestructures i serveis

maresme

Arenys tindrà només dues guinguetes a La Musclera

S'han presentat propostes pels vuit establiments, els més grans amb un preu de sortida de 15.000 euros

La platja de La Musclera d'Arenys de Mar tindrà finalment dues i no tres guinguetes. El departament de Costes de la Generalitat ha rebutjat la proposta d'ubicar un tercer establiment atesa la manca de sorra i malgrat la demanda explícita feta pel govern local i que contradeia les indicacions dels tècnics municipals. El regidor d'Urbanisme, Santiago Fontbona (PSC), explica que el comunicat de Costes ha coincidit en el temps amb l'obertura de les pliques econòmiques per a l'adjudicació de totes les guinguetes i assegura que cap dels locals quedarà desert. “Fins i tot l'espai petit de la platja de la Picòrdia, amb un preu de sortida de 3.000 euros per temporada ha tingut candidats”, explica. El regidor recorda que la nova concessió de les guinguetes és per a deu anys i que el preu inicial dels establiments més grans, de 120 m², era de 15.000 euros per temporada. “És molt probable que s'acabin adjudicant a preus més elevats, perquè hi ha interès i demanda per fer-se amb un d'aquests espais”, diu el regidor que ho vincula a les millores realitzades en els darrers anys en el litoral arenyenc que han donat valor afegit als negocis de platja i han ajudat a què els visiti més gent.

Oferta per a totes

Fontbona confia que un cop adjudicades les guinguetes –la setmana vinent s'han d'oficialitzar els nous propietaris– aquestes puguin començar a obrir segons el calendari establert. “Les de la Musclera són les primeres i a final de maig totes ja haurien d'estar en funcionament”, apunta. El nou plec de condicions de les guinguetes recull l'obligació d'homogeneïtzar els espais fent noves construccions d'un material molt concret i nou resistent a les pintades, l'aigua i el foc. “No és cert que només les fabriqui una empresa, perquè hi ha més oferta al mercat malgrat que estem parlant d'unes estructures que tenen un cost d'uns 100.000 euros”, comenta Fontbona que afegeix que la guingueta quedarà en possessió de qui a compri i que s'ha donat un any de marge als propietaris perquè adaptin els locals “i estem convençuts que amb deu anys de concessió es pot amortitzar la inversió”. El regidor explica que la majoria de “guinguetaires” que ara exploten els negocis de les platges han presentat ofertes per alguna, o algunes, de les guinguetes. “Si s'ha presentat oferta per vàries i s'ha guanyat, la persona haurà de triar només una”, especifica i recorda que “no hi hagut cap gran empresa que s'hagi volgut quedar amb més d'una guingueta com s'havia especulat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia