Serveis

Es presenten esmenes a la nova ordenança de mercats municipals de Torrent

Compromís exigeix una Comissió de Seguiment en cas que s'opte per la gestió indirecta

Compromís per Torrent, ha presentat una bateria de 15 esmenes al projecte d'Ordenança Reguladora dels Mercats Municipals de Torrent aprovada pel govern municipal del Partido Popular el passat dia 17 de març.

Aquesta formació política demana que la Corporació estiga informada de tots els detalls, a com ara de la configuració mínima de parades que integren el panell comercial i que en el projecte d'ordenança figura únicament com a òrgan decisori la Junta de Govern Local. En aquest sentit també s'ha demanat que, en el cas de rescat de les parades per part de l'Ajuntament, aquesta decisió siga presa també previ informe dels tècnics municipals.

Sobre la possibilitat, introduïda en la nova ordenança, de què s'implante un sistema de gestió indirecta, que done entrada a la concessió privada en els mercats municipals, Compromís ha demanat de manera explícita que, en aquestos casos, es cree obligatòriament una Comissió de Seguiment en la que estiguen representats tots els grups municipals de l'Ajuntament, perquè siguen informats en tot moment de les qüestions que afecten al servei públic d'aquells mercats municipals gestionats de manera privada, cas que el govern del PP opte per aquesta modalitat.

Sobre la senyalització i retolació de les zones comunes i de totes aquelles que corresponguen a l'Ajuntament, des del grup municipal de Compromís s'ha esmenat que es faça d'acord amb el Reglament de Normalització Lingüístic Municipal. En eixe sentit s'ha especificat que l'encarregat de vetlar per la correcta senyalització siga el Departament d'Ús i Promoció del Valencià.

Finalment, des de Compromís s'ha demanat al Govern Municipal que siga coherent i retire, de la part corresponent a l'Exposició de Motius de l'Ordenança, el paràgraf on s'afirma literalment que l'Ajuntament “a més de procedir a l'enderroc del vell mercat municipal i la seua substitució per una moderna infraestructura comercial”. Aquesta petició de retirada està motivada pel fet que l'Ajuntament de Torrent no és el responsable de finançar ni executar aquestes obres, sinó que ha sigut la Generalitat Valenciana, tal i com el propi regidor del PP, Santiago Miquel, afirma en la proposició prèvia a l'esmentat Projecte.

De fet, sempre que des de Compromís s'ha preguntat sobre diverses qüestions relatives a l'execució de les obres del mercat, el govern del PP ha contestat amb evasives al·ludint al fet que les obres estant sent finançades i executades directament per la Generalitat Valenciana i que per tant l'Ajuntament no té cap participació en les mateixes.

Qui se'n recorda dels venedors?

Pere Rossell

Si alguna cosa resta clara a les persones que disposen de memòria històrica no massa llunyana, és que els venedors del Mercat Municipal de Torrent de l'Horta, han estat sempre els grans oblidats.

Abans de l'enderrocament de l'anterior edifici de la plaça de la Torre, ja acusaven l'oblit municipal i, la clientela, assistia a la mort per inanició d'aquest servei.

Una mort no anunciada, però sobrevinguda a causa de l'oblit a que han estat sotmesos els venedors d'aquest mercat municipal, des de la segona legislatura allà per la darreria dels anys huitanta.

No es coneix cap altra oficina de mercats des que Rosa Tortosa deixà aquesta responsabilitat que la va tenir aparcada a un despatxet del carrer Baviera i des d'on procurava alçar la moral als venedors d'aquesta infraestructura municipal, al mateix temps que atenia les queixes dels usuaris.

Des d'aleshores ençà, ni els de dins ni els de fora, han tingut més notícia ni més creixement que el vegetatiu i el que s'han llaurat els abrandats venedors i venedores, a causa dels productes frescos i de qualitat que han estat capaços d'oferir sempre, ”malgré lui”.

Ara, quan estan a punt d'ultimar-se les obres de la nova “piràmide popular” que albergarà els quatre venedors que encara no han mort per inanició, la ciutadania s'assabenta de la gestió indirecta que pensa aplicar l'Ajuntament.

Així doncs, s'aplica la “cultura popular” de saló i de guant de vellut amb amics, coneguts i saludats i de galtada a la cara dels més desprotegits i necessitats. Una vegada més, el PP fa construir un edifici de gran solidesa i envergadura, per a donar-lo a mans d'altri perquè faça negoci.

Ningú saps encara quina gran superfície de la branca de l'alimentació es farà càrrec, però siga la que siga a qui li caiga la loteria, el que està clar és que els que van a perdre són els de sempre: els actuals venedors del Mercat Municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.