Serveis

La piscina de Santa Cristina, pendent d'un nou concurs

El fins ara concessionari hi ha renunciat, molest amb els tècnics municipals, que li atribuïen la culpa de desperfectes

El govern, que ha de buscar un altre gestor a corre-cuita, espera que funcioni per Sant Joan

El govern de Santa Cristina d'Aro ha hagut de convocar dos concursos en les darreres setmanes per trobar un nou concessionari per a la piscina municipal, després que l'anterior gestor, Joaquim Porta, hi hagi renunciat pel mal funcionament dels equips de cloració i bombament de l'aigua.

La primera convocatòria, la setmana passada, va quedar deserta. I en la segona, el regidor d'Obres i Serveis, Jordi Oriol, explicava ahir que han optat per rebaixar el cànon que cobrarà l'Ajuntament –de 6.000 a 5.000 euros anuals–, que es dóna l'opció de pagar-lo a final d'agost –un cop hi hagi beneficis– i s'han flexibilitzat els requisits d'experiència prèvia. Han convidat quatre empreses a un procés negociat i ara la junta de govern espera adjudicar-la a una d'elles.

El fins ara concessionari, Joaquim Porta, havia gestionat la instal·lació des de la segona temporada de funcionament, el 2012, i tenia opció de demanar dues pròrrogues més anuals fins al 2016. Però n'ha desistit, sobretot, pels problemes a la sala de màquines. Al febrer va demanar que se substituïssin tot de peces metàl·liques corroïdes pel clor i els tècnics municipals ho van considerar un problema de manteniment. Porta ha esgrimit un informe tècnic i les prescripcions del Consell General de l'Esport que la ventilació de l'espai és insuficient, i augura que “si no es practica una segona entrada d'aire, d'aquí a un parell d'anys hauran de tornar a renovar la instal·lació”, inaugurada l'any 2011.

Retard probable

El contracte de concessió del servei preveu que la piscina funcioni a partir del 15 de juny, i el regidor Jordi Oriol admet que aquest any el relleu pot fer endarrerir la data d'obertura fins Sant Joan. L'anterior concessionari recela dels canvis en el concurs: “Nosaltres pagàvem 8.000 euros anuals i ara surt per només 5.000 i amb totes les facilitats; hi veig alguna cosa estranya”, sentenciava.

LA DATA

15.06.14
és el dia en què, segons l'anterior concessió, havia de funcionar la piscina. Enguany es pot endarrerir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.