Serveis

L'Ajuntament d'Anglès du al Tribunal de Comptes la venda de les naus de la Burés

L'equip de govern vol que l'òrgan determini per què l'acte de transacció va obviar les càrregues

L'alcalde diu que s'han d'aclarir responsabilitats

L'Ajuntament d'Anglès intenta aclarir per què l'acte de compravenda de les naus de l'antiga fàbrica Burés va obviar unes càrregues (1,8 milions d'euros) que ara ha d'assumir. L'alcalde, Pere Espinet (Per Anglès Units, PAU) va explicar en el ple d'ahir a la nit per què l'Ajuntament ha dut el cas al Tribunal de Comptes de Madrid. “S'hauria hagut de fer la compra sense càrregues, però, veient el que hi ha, que el tribunal ens digui el que hem de fer”, assenyala.

De moment, ni l'Agència Tributària ni la Tresoreria de la Seguretat Social han accedit a cancel·lar els gairebé dos milions d'euros pendents de la transacció econòmica de les naus, l'any 2007. L'operació va ser entre els administradors concursals de la societat Buretex d'aleshores i l'anterior equip de govern del poble (CiU i el PSC). Les dues parts haurien arribat a un acord per cancel·lar les càrregues, però al final no se'n van sortir.

“Sortir del forat”

Per això, l'Ajuntament ha elevat el cas al Tribunal de Comptes, òrgan encarregat de fiscalitzar la feina de les administracions públiques. “No volem encobrir ningú”, assenyala Espinet, molest perquè l'Ajuntament ha d'assumir els esmentats 1,8 milions. “Si això no s'arregla, ens costarà molt sortir del forat que ens hem trobat.” Buretex va tancar l'estiu del 2008 i va deixar 74 treballadors sense feina.

El ple d'ahir a la nit també va aprovar el mode de pagament de 133.000 euros per subvencions del SOC per a cursos de formació del 2010 i que no es van fer.

LA FRASE

No entenc com es va fer la compravenda amb càrregues. Que el tribunal ens digui el que hem de fer
Pere Espinet
ALCALDE D'ANGLÈS (pau)

LA XIFRA

1,8
milions
pendents a Hisenda i la Seguretat Social hi ha de la compravenda de les naus de l'antiga fàbrica Burés.

Bonpreu, en l'aire i activació frenada

L'embolic de l'acte de la compravenda de les antigues naus de la fàbrica Burés va ser descobert quan l'empresa Bonpreu i l'Ajuntament van voler escripturar la compra d'un dels edificis a principis d'aquest any. Llavors el consistori es va adonar que hi havia 1,8 milions d'euros de càrregues. El supermercat ha quedat en l'aire, i Espinet lamenta que no s'han pogut crear llocs de treball ni urbanitzar el sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.