Serveis

Trenta tones més de material per a la segona fase d'obres a Sant Aniol

S'hi han traslladat amb helicòpter perquè l'accés per terra no permet transportar el material més pesant

Voluntaris hi han pujat 30 tones més

Voluntaris d'Amics de Sant Aniol d'Aguja –entitat que aplega diverses associacions i centres excursionistes– i d'altres entitats i també particulars han dut a terme les tasques de trasllat amb l'ajuda d'un helicòpter de 30 tones de material per començar la segona fase de les obres de rehabilitació del refugi de Sant Aniol d'Aguja, a l'antiga rectoria. Els treballs començaran d'aquí a pocs dies, a principi de setembre.

L'aparell ha hagut de fer una trentena de vols per completar el transport de tot el material. Aquesta operació ha estat finalment possible gràcies a la col·laboració de voluntaris, entitats i institucions i empreses, que han fet aportacions econòmiques.

Ha calgut l'helicòpter per transportar el material més pesant i voluminós –bigues, formigonera més gran, etc.

Cal recordar que l'accés a l'ermita i al refugi de Sant Aniol d'Aguja –una de les localitzacions més destacades de l'Alta Garrotxa– és a través d'una pista forestal que té el punt de sortida de Sadernes. Quan s'arriba, però, al prat de les Pomes, aigües amunt de la riera de Sant Aniol, la pista mor a la ribera i cal continuar el camí per l'altre costat a través d'un corriol.

Fins ara molts voluntaris han anat transportant a l'espatlla, dins la motxilla i com han pogut centenars de quilos de material, fins a arribar també a unes trenta tones, cosa que ha reduït considerablement la despesa del lloguer de l'helicòpter.

Les obres de la primera fase s'havien pressupostat en 70.000 euros, però gràcies al fet que una part del material ha estat donat i que la participació de moltes persones ha fet estalviar hores de manobre, al final han costat 50.000 euros. La diferència s'invertirà en la segona fase.

Si els primers treballs van consistir a consolidar els murs i a cobrir un annex, en aquesta ocasió l'objectiu serà fer el sostre de la planta baixa. El pas següent serà el condicionament del primer pis, un espai determinant perquè hi va la sala d'estar, el menjador i la cuina.

A sobre d'aquest nivell encara s'haurà de fer un altre pis i, finalment, la coberta. En total, es preveu gastar-hi uns 300.000 euros. Per finançar-se disposen de les aportacions dels socis, unes ajudes de mecenatge de fins a 900 euros cadascuna i col·laboracions econòmiques de la Diputació i l'Obra Social La Caixa. D'altra banda, l'associació organitza diversos actes, com ara concerts, els ingressos dels quals es destinen a les obres.

El refugi de Sant Aniol d'Aguja és un dels més destacats per als excursionistes que visiten l'Alta Garrotxa.

LES XIFRES

30
tones
de material s'ha pujat amb helicòpter fins a Sant Aniol per poder fer la segona fase d'obres.
50.000
euros
han costat els treballs de la primera fase, que han servit per consolidar els murs.
300.000
euros
és el que els Amics de Sant Aniol d'Aguja preveuen que costarà la rehabilitació de la rectoria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.