Serveis

Ja es pot anar amb transport públic fins a la fageda d'en Jordà

Teisa atén la petició de l'Ajuntament de Santa Pau i amplia el servei als caps de setmana de tardor

És una prova que es repetirà per Setmana Santa

Durant la tardor –també a la primavera, però no tant–, la fageda d'en Jordà es converteix en un dels principals atractius turístics del país, i més des que es va obrir el túnel de Bracons. Això ha generat una allau de vehicles els caps de setmana d'octubre i de novembre a la zona i cues de cotxes aparcats a les cunetes de Can Serra, amb els riscos que això comporta.

Aquesta situació s'ha reconduït amb la creació de l'àrea d'aparcament de la fageda, i ara l'empresa Teisa, Turisme Garrotxa i l'Ajuntament de Santa Pau posen en marxa una experiència pilot de transport públic entre Olot i Santa Pau amb parada a Can Serra –la principal porta d'accés a la fageda–. Es tracta de convèncer els visitants perquè deixin el cotxe a casa o en algun dels pàrquings de la capital garrotxina i agafin el transport públic, que tindrà un preu d'1,70 euros per viatge, que es pot reduir a 1,30 euros amb la targeta Valor.

Durant els dos mesos de prova d'aquesta experiència, no es farà res més que ampliar el servei de Teisa entre Olot i Santa Pau de dilluns a divendres fins al cap de setmana, amb quatre viatges nous cadascun dels dos dies. A més, Teisa ha fet coincidir els horaris amb els busos que arriben al matí de Barcelona i de Vic i, a la tarda, amb els que marxen cap a aquestes destinacions, amb l'objectiu d'atraure públic barceloní o bé de convèncer els d'aquesta àrea que vindrien en cotxe perquè el deixin al garatge de casa.

Dissabte i diumenge al matí, hi haurà una sortida de la terminal d'Olot, a un quart d'onze, que enllaçarà amb el servei que arriba de Vic, i una a les dotze en punt, per al de Barcelona. També sortiran busos d'Olot a un quart de dues i a tres quarts de quatre de la tarda. Les tornades des de Santa Pau previstes per enllaçar amb els busos de Vic i Barcelona seran a dos quarts de dues i a les quatre de la tarda, els dissabtes; i a dos quarts de dues i a dos quarts de sis de la tarda, els diumenges. També, hi haurà sortides al matí cap a Olot, a dos quarts d'onze i a un quart de dotze. Aquest servei de bus tindrà parades a Can Blanc, a l'aparcament de la Fageda (Can Serra), a Can Xel, a l'aparcament del volcà Santa Margarida i a la urbanització Puig de Mar. Els grups de més de deu persones han de fer reserva prèvia. Si aquesta prova pilot funciona, Teisa també oferiria el servei durant la Setmana Santa i la resta de dies dels mesos d'abril i maig.

L'empresa de transport, que d'aquesta manera atén una reivindicació històrica de l'Ajuntament de Santa Pau, estudia també posar en marxa un servei entre Olot i la cooperativa La Fageda, sobretot per a grups.

LA XIFRA

1,70
euros
costa el bitllet per fer el trajecte entre Olot i Santa Pau, o al revés, amb parada a la fageda.

LA DATA

04.10.14
Es posa en marxa
l'ampliació del servei de bus públic cap a la fageda d'en Jordà.

LA FRASE

El nou servei de bus té molt de potencial i ens ajuda a reforçar la imatge de territori sostenible
Eduard Llorà
President de turisme garrotxa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.