Serveis

Sant Hilari i Arbúcies entren al sistema tarifari de l'ATM

Els usuaris d'aquests pobles pagaran a partir de l'1 de gener fins a un 70% menys en el bitllet per anar a Girona

L'ATM de Girona ja inclou 49 municipis

Sant Hilari Sacalm i Arbúcies s'integraran a partir de l'1 de gener del 2015 a l'ATM (Autoritat del Transport Metropolità) de l'àrea de Girona, cosa que suposarà un estalvi d'entre el 24% i el 70% en el preu de bitllet actual, en funció de les estacions d'origen i destinació. Amb la incorporació d'aquests dos pobles de la Selva, que formaran la nova zona 8 de l'ATM de Girona, l'àmbit integrat gironí ja inclou 49 municipis.

Responsables del govern, de l'ATM i dels dos consistoris van firmar ahir el conveni que permetrà que els entre 800 i 1.000 veïns de Sant Hilari i Arbúcies que usen el transport públic cada mes per anar a Girona puguin usar una àmplia gamma de targetes multiviatge i abonaments –la T-10, la T-10/30, la T-50/30, la T-Mes, la T-Familia (70/90), la T-12 i la T-Aturat)–, i fer diferents enllaços sense haver de tornar a pagar.

El servei d'Hispano Hilarienca entre Arbúcies, Sant Hilari, l'hospital Santa Caterina de Salt i Girona consta de vuit expedicions d'anada i set de tornada els dies feiners i una per sentit els caps de setmana i festius.

Petició de més rutes

Els alcaldes de Sant Hilari i Arbúcies van aprofitar la signatura del conveni per demanar als responsables del govern que s'inclogui Santa Coloma de Farners en el recorregut i també que s'estudiï una possible línia amb Vic.

Entre un 24% i un 70% d'estalvi

El bitllet senzill des de Sant Hilari i Arbúcies per anar a Girona costa ara 8,45 euros, i amb els nous preus integrats passarà a valdre'n 3,50. Si s'adquireix la targeta T-10 –10 viatges– el cost de cada trajecte sortirà a només 2,95 euros. En qualsevol cas, el bitllet integrat permetrà també desplaçaments urbans dins de l'àrea de Girona-Salt, que fins ara costaven 1,40 euros addicionals. És a dir, que si s'agafa l'autobús interurbà per anar a Girona i després l'urbà per moure's per la ciutat es passarà de pagar 9,85 euros (8,45+1,40) a pagar-ne només 2,95 si es fa servir una T-10. Això és un estalvi del 70%.

En el cas dels trajectes entre Sant Hilari i Arbúcies, passaran a valdre 1,70 euros enlloc dels 2,25 actuals (un 24% menys).

La rebaixa del preu es deu a un 15% d'aportació dels ajuntaments i a un 85% que fa la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia