Serveis

Inversió de 3,7 milions en obres al Joan XXIII

El pressupost pel 2015 de la regió sanitària del Camp és de 595,5 milions

La inversió de 3,7 milions d'euros per a la segona fase de les obres d'ampliació del servei d'urgències de l'hospital Joan XXIII de Tarragona és una de les partides més importants que figuren en l'avantprojecte de pressupost de la regió sanitària del Camp de Tarragona pel 2015. Un pressupost global de 595,5 milions d'euros, amb un increment d'un 2,7% respecte del d'aquest any, segons van anunciar ahir el delegat del govern, Joaquim Nin, i el director dels serveis territorials de Salut, Josep Mercadé. L'augment és degut, sobretot, a la recuperació d'una paga extra per als funcionaris.

A banda dels 3,7 milions per al Joan XXIII –en poques setmanes presentaran el projecte–, entre els 14,7 milions d'inversió també es preveuen 650.000 euros per a l'equipament sanitari de la presó Mas Enric del Catllar, i mig milió d'euros per a la rehabilitació del centre sociosanitari Francolí, entre d'altres.

Després de les crítiques rebudes els últims mesos que acusen el govern de voler privatitzar la sanitat, el director territorial, Jaume Mercadé, va subratllar que, amb un pressupost de 175 milions d'euros (un 4% més que el 2014) per al contracte programa de l'Institut Català de la Salut (ICS), aquest organisme “continua tenint el mateix pes, en contra del que diguin alguns”. Mercadé també va manifestar la voluntat que el Joan XXIII continuï sent l'hospital de referència a la demarcació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.