Serveis

Crítiques d'ERC de Breda al nou centre de serveis

Pels republicans, s'ha trigat quatre anys a obrir l'espai, on uns trenta avis fan tallers

El grup d'ERC a l'ajuntament de Breda ha criticat el procés de construcció i d'obertura del nou centre de serveis per a gent gran en l'àmbit rural. Segons el portaveu dels republicans, Dídac Manresa, “es va vendre un projecte fa quatre anys i ara n'és tot un altre”. L'alcalde, Jordi Iglesias (CiU), admet que han hagut de redirigir l'oferta a causa de la crisi.

Manresa explica que inicialment l'equip de govern de Breda (CiU i Tots per Breda (TxB)) volia construir un centre de dia, projecte que ja desaconsellava un informe de la Generalitat quan era consellera de Benestar la republicana Carme Capdevila.

Manresa valora que el municipi tingui “un equipament més”, però qüestiona que actualment s'hi faci el que es feia fins fa poc en el centre cívic. “En el centre [de serveis], s'hi fan tallers de memòria i mobilitat que, fins ara, es feien en el centre cívic, a 50 metres”, assenyala el regidor republicà, que considera electoralista que s'hagi obert fa un mes, poc abans de les eleccions.

“Plataforma de serveis”

Iglesias, per la seva banda, matisa que l'obra es va acabar “fa dos anys i mig”. Admet que després de l'obertura dels centres de Fogars i Riudellots, la Generalitat ja no subvenciona places d'aquests espais públics. Això va fer que haguessin d'obrir “com una plataforma de serveis, amb tallers i activitats gairebé a la carta”.

L'Ajuntament obre el nou centre a les tardes. De dilluns a divendres (i de 3 a 7), l'estada per a la gent gran val 125 euros al mes, especifica Iglesias. L'objectiu és obrir un centre de dia a Breda, “quan sigui possible”, diu. Una trentena d'avis fan tallers de memòria i psicomotricitat dos cops a la setmana.

Gràcies a una subvenció del pla Zapatero i a una partida del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) del govern, l'Ajuntament va començar el 2010 a construir el centre, que va costar uns 470.000 euros, “sense cap aportació municipal”, recorda Iglesias, que deixarà l'alcaldia el 2015. A Breda, CiU i ERC tenen quatre regidors; TxB, dos, i Bred@ XXI, vinculat a Progrés Municipal, un.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia