Serveis

Recuperen l'edifici La Nova Harmonia a Pont de Molins després de cinc anys d'obres

Coincidint amb el dia de Reis, avui té lloc una jornada de portes obertes a l'edifici restaurat

La planta superior es dedicarà al cotreball i el treball en xarxa

L'Ajuntament de Pont de Molins estrena avui l'edifici renovat de La Nova Harmonia. Coincidint amb el dia de Reis avui es fa una jornada de portes obertes al local de l'antiga societat de socors mutus, que després de prop de cinc anys d'obres de restauració passa a ser ara un modern i funcional equipament municipal situat estratègicament al centre del poble.

L'edifici disposa de dues plantes. La planta baixa està pensada com a espai social de retrobada i activitats culturals amb exposicions permanents, la primera de les quals serà l'exposició de fotografia Un any després, recordant els focs, promoguda amb l'Ajuntament de Darnius i que es va realitzar després dels focs del 2012 a l'Empordà. La planta superior es converteix ara en un espai de cotreball i treball en xarxa, per tal de fomentar l'esperit emprenedor amb empreses de nova creació.

Obres de 268.608 euros

L'espai també permetrà reunions, trobades i conferències, amb els darrers equipaments tecnològics d'àudio, vídeo i telecomunicacions, amb 16 punts de connexió a internet de banda ampla i Wi-Fi gratuït. El cost total d'aquesta restauració és de 268.608,51 euros, dels quals l'alcalde, Josep Fuentes, destaca que l'Ajuntament només ha hagut d'aportar 22.684,47 euros, i la resta s'ha finançat amb la Generalitat i el PUOSC. Alhora, Fuentes destaca el triple ús de l'edifici: social, cultural i formatiu.

En el mateix sentit, Esteve Llorens, regidor de Cultura i Educació, subratlla que per als mateixos molinencs, com per a tots els empordanesos i de més enllà, es disposarà a partir d'ara d'un espai privilegiat vora la Muga, per a activitats que han d'aportar un valor afegit al municipi. A banda de la jornada de portes obertes d'avui (de les 11h a les 13h del matí), la inauguració oficial del nou equipament tindrà lloc el 18 de gener, el cap de setmana més pròxim a la festa d'hivern de Pont de Molins, dedicada a sant Sebastià

Més enllà de l'interès estrictament local, amb la recuperació de l'edifici de la Nova Harmonia l'Ajuntament de Pont de Molins comença a tancar el triangle patrimonial de l'Espai Antiga Cooperativa Ricardell, Nova Harmonia, Priorat del Roure, amb la voluntat “de construir l'Empordà, també des de la vall de la Muga, amb criteris de promoció dels seus valors naturals, històrics i culturals”.

Societat de socors, sala de ball i antic ajuntament

L'antiga societat de socors mutus La Nova Harmonia va néixer l'any 1909 per donar resposta a les necessitats de salut, esbarjo i foment d'activitats al municipi. L'edifici d'aquesta societat va ser durant molts anys un dels centres entorn dels quals s'organitzava la vida de Pont de Molins. Posteriorment aquest edifici també va ser durant uns any la seu de l'ajuntament (abans que el consistori es trasllada a l'ajuntament nou actual). Els veïns també recorden els balls que s'organitzaven en aquest local i al magnífic espai exterior del qual disposa aquest edifici situat a la riba de la Muga, fins que va quedar clausurat per manca d'activitat i per l'estat envellit del conjunt. Ara, un cop restaurat, la Nova Harmonia podrà tornar a recuperar protagonisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.