Serveis

Les càmeres de seguretat a la Jonquera, al setembre

L'Ajuntament de la Jonquera ha tret a concurs la instal·lació de quatre càmeres de videovigilància a l'N-II. Amb un pressupost de 45.000 euros, aquests primers aparells s'instal·laran passat l'estiu, però la intenció del consistori és també posar càmeres de seguretat al Pertús i al centre històric. L'alcaldessa, Sònia Martínez, explica que l'objectiu és aconseguir “un nivell de seguretat més alt” i combatre robatoris, tràfic de drogues, la venda ambulant o la prostitució. Quan s'adjudiqui el concurs, l'empresa que guanyi disposarà de tres mesos per tenir el sistema a punt. “La nostra intenció és que al mes de setembre les càmeres ja estiguin funcionant”, indica l'alcaldessa, que insisteix que la instal·lació dels dispositius és “del tot necessària” al municipi i que, de fet, s'ha convertit en una prioritat. “La Jonquera no és un municipi de 3.000 habitants com qualsevol altre; som un punt fronterer i això s'associa a problemàtiques que cal combatre”, indica Martínez. En una segona fase, el 2016, es preveu instal·lar deu càmeres més.Aquestes, repartides per l'interior del nucli urbà i de la zona comercial del Pertús. “Ja estem dibuixant els punts estratègics on volem situar les noves càmeres”, avança l'alcaldessa.

Funcionament
Per ara les càmeres es repartiran al llarg del'N-II. N'hi haurà tres a la Jonquera i una al nucli del Pertús. Es controlaran des de la seu de la Policia Local però serviran també per a altres cossos de seguretat. Gravaran les 24 hores del dia i els enregistraments es guardaran durant un mes. Els quatre dispositius de videovigilància també llegiran matrícules. Podran controlar vehicles circulant a grans velocitats i reconeixeran les plaques de, com a mínim, 25 països diferents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia