Serveis

Protocol a Arbúcies per la pobresa energètica

L'Ajuntament i Sorea es coordinaran per no tallar l'aigua a famílies vulnerables

L'Ajuntament d'Arbúcies i Sorea, com a empresa subministradora d'aigua al municipi, han signat un protocol de mesures contra la pobresa energètica i la vulnerabilitat econòmica. El protocol coordina les actuacions entre els serveis socials del municipi i l'empresa subministradora. En una primera fase, les dues parts portaran a terme el treball de detecció de casos de vulnerabilitat econòmica que afectin famílies i persones d'Arbúcies. En aquests casos, i previ informe dels serveis socials municipals, l'acord compromet les dues parts a suspendre qualsevol tall de subministrament d'aigua i s'identificarà aquell usuari com a exclòs de les gestions de suspensió de subministrament.

A partir del fons de solidaritat o d'altres fons d'àmbit municipal es buscaran les solucions a cada cas amb l'objectiu de no deixar ningú sense aigua per motius econòmics o de vulnerabilitat social.

Els casos identificats com de vulnerabilitat seran revisats pels serveis socials en un temps no inferior als sis mesos, per tal de comprovar si la situació econòmica de l'usuari ha canviat. El regidor d'Atenció a les Persones d'Arbúcies, Jaume Salmeron, valora com una pas endavant l'acord, alhora que remarca que la prioritat política municipal “continua sent la lluita contra la pobresa i l'exclusió social al municipi”. “Agraïm la sensibilitat mostrada per Sorea cap a una realitat, malauradament cada dia més habitual, com és la pobresa energètica que pateixen moltes famílies en el context actual”, exposa el regidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia