Serveis

El ple de Pont de Molins aprova el polèmic polígon

Els afectats continuen mobilitzats contra el projecte amb el suport d'Unió de Pagesos

Segons l'alcalde, s'han ofert alternatives als afectats i les han rebutjat

La presència d'una vintena de veïns que van assistir al ple amb pancartes per manifestar la seva disconformitat no va impedir que el govern de Pont de Molins validés ahir l'aprovació definitiva del nou polígon industrial Via Augusta. Enfront dels quatre vots favorables de l'equip de govern de CiU, els dos regidors presents de l'oposició (Raül Sierra, ERC, i Esteve Llorens, PSC) van demanar en va que es torni a estudiar, qüestionant la viabilitat econòmica del projecte i criticant l'absència de consens, i van acabar votant-hi en contra.

“És l'hora de la veritat; hem treballat molt durant vuit anys per aquest tema i no es pot parar la màquina”, va dir l'alcalde, Miquel Fuentes, per defensar el projecte. El pla parcial urbanístic aprovat ahir permetrà la creació (entre l'antiga N-II i l'AP-7) d'un nou polígon industrial logístic i comercial de 50 hectàrees que, segons l'alcalde, “fa 30 anys que s'està demanant”, i pel qual assegura que ja hi ha peticions d'empreses per instal·lar-s'hi.

Referint-se als afectats, Fuentes considera que l'Ajuntament ha parlat amb tothom, i que els que continuen oposats al projecte ara només busquen obtenir més compensacions econòmiques, perquè se'ls han ofert alternatives: en el cas d'una persona gran, se li ha garantit que no seria desallotjada; en el cas de dues altres cases se'ls hauria ofert reallotjament en cases noves del futur polígon i, finalment, a les dues granges afectades també se'ls hauria proposat una reubicació que hauria estat rebutjada.

“No és cert, no hi ha cap document signat que garanteixi una reubicació de les granges”, respon Martí Sels, advocat que des d'Unió de Pagesos dóna suport a aquests afectats. Sels reclama a l'Ajuntament que, si realment hi ha necessitat de crear aquest polígon, s'expropiïn els veïns afectats amb les indemnitzacions i les garanties corresponents.

L'advocat també rebutja que el projecte incorpori la clàusula de constrenyiment, segons la qual –diu l'advocat– els afectats podrien haver de contribuir al cost de la urbanització i fins i tot se'ls podria embargar si no hi ha prou recursos per finançar aquestes despeses.

Sels remarca que els veïns afectats que representa continuen mobilitzats i que lluitaran perquè les bases i els estatuts de la junta de compensació, que ara s'ha de crear, tinguin en compte els interessos d'aquests pagesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona