Serveis

Terrassa fitxa Gaya per definir la gestió de l'aigua

La concessió a Mina Pública de Terrassa s'acabarà el 2016 i l'enginyer industrial dinamitzarà el debat sobre si s'ha de municipalitzar el servei

L'enginyer industrial Joan Gaya, expert en temes relacionats amb l'aigua, exregidor de Girona, assessor de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), membre del consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i consultor i gerent del Consorci per a la gestió d'Aigües de Catalunya, serà l'encarregat de liderar tot els procés a Terrassa per definir quin serà el model de gestió de l'aigua a partir de l'any 2017.

El consistori l'ha contractat com a comissionat de l'aigua amb l'encàrrec d'inventariar els béns que han de revertir a l'Ajuntament quan el 31 de desembre acabi la concessió del servei a l'empresa Mina Pública de Terrassa després de 75 anys, i també de supervisar i certificar el seu lliurament en bon estat. A més, haurà d'estudiar i analitzar tota la documentació existent, que ja s'ha anat elaborant, però també elaborar els estudis tècnics, econòmics i jurídics que calguin.

Però una de les feines més importants que haurà de fer és coordinar i dinamitzar la comissió de l'aigua, o l'instrument de participació que es constitueixi amb l'objectiu de facilitar el procés de d'informació i debat ciutadà sobre el tema. Tot plegat ha d'acabar amb una consulta ciutadana. D'aquesta manera es dóna sortida a les demandes de diversos col·lectius i entitats de la ciutat, que agrupats en l'entitat Taula de l'Aigua reclamen la municipalització del servei, ja que defensen que no es mercantilitzin els serveis i que hi hagi una major participació i control social de la ciutadania.

La intenció del govern municipal és posar en debat els pros i contres dels diferents tipus de models de gestió, ja sigui públic, mitjançant una empresa mixta o amb una gestió indirecta d'una empresa privada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona