Serveis

Ampliaran el centre de serveis a la gent gran de Porqueres

L'equipament, d'àmbit comarcal, disposa de vint places i amb les obres es preveu que en tingui cinc o sis més

L'Ajuntament de Porqueres ha encarregat al Consell Comarcal del Pla de l'Estany un estudi tècnic per a l'ampliació del Centre de Serveis per la Gent Gran, un projecte que l'equip de govern considera prioritari per aquest mandat. L'avantprojecte –ha explicat l'alcalde, Francesc Castañer– el lliuraran molt probablement a finals de mes i, si es compleixen les previsions, el pressupost que tingui l'obra entrarà en els pressupostos de l'any vinent perquè es puguin iniciar en aquell mateix exercici. La proposta arquitectònica que faci el Consell Comarcal l'avaluaran conjuntament el consistori i Sumar, que és l'empresa concessionària del servei.

Estrenat el 2010

Les instal·lacions, estrenades ara fa cinc anys, estan situades a la plaça Major, on hi havia hagut el camp de futbol, del qual només resta l'edifici dels vestidors. Precisament es pretén aprofitar aquesta construcció per fer l'ampliació del centre de serveis per a la gent gran. El projecte d'engrandir-ho respon a la forta demanda existent, tant del municipi de Porqueres com de la resta de la comarca, ja que el servei abasta tot el Pla de l'Estany.

5 o 6 places més

Actualment hi ha 20 places i amb l'ampliació es passaria a 25 o 26, segons ha avançat l'alcalde, Francesc Castañer. “En haver-hi més places, haurem de comptar a ampliar, no només els espais com ara la sala polivalent i el magatzem, sinó els lavabos, per exemple”, explica l'alcalde, que encara no disposa d'una valoració econòmica del projecte.

L'equipament, inaugurat l'octubre del 2010, és un centre de dia de titularitat pública, en què es dóna el Servei d'Atenció Integral a la Gent Gran en l'Àmbit Rural (Saiar), en horari de mitja jornada o de jornada completa. S'hi ofereix, entre altres atencions, infermeria, bugaderia i cuina, a més d'activitats i tallers adaptats a la gent gran i al seu grau de dependència i també d'assessorament a les seves famílies. Amb l'ampliació –hi ha afegit l'alcalde– es plantejaran l'organització de més activitats.

L'actual edifici va costar 230.000 euros, pagats entre la Generalitat, l'Ajuntament i la Diputació.

LA DATA

2016
és l'any
en què el cost de l'ampliació s'inclourà en els pressupostos municipals de Porqueres.

LA XIFRA

26
és el nombre de places
que tindrà l'equipament un cop l'hagin ampliat, segons els càlculs de l'Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.