Serveis

Arenys de Mar rebaixa un 5% la taxa de la brossa

L'oposició critica que així també es premia els qui no fan bé la selectiva

Els arenyencs tindran una rebaixa en la taxa de les escombraries del 5% l'any vinent. Aquesta és la modificació més important, juntament amb la congelació de l'IBI, del conjunt de les taxes i ordenances que es van aprovar en el ple de dijous. El govern en minoria de Junts per Arenys i el PP va tenir l'abstenció dels grups d'ERC, el PSC i ICV i els vots en contra de la CUP.

El regidor d'Hisenda, Xavier Masgrau, va recordar que les ordenances fiscals representen un 70% dels ingressos del consistori. A la rebaixa de la brossa del 5% a tots els domicilis s'ha d'afegir una bonificació del 50% en les tarifes per la gestió de residus comercials i la creació d'una taxa per la utilització de la deixalleria per a aquells que no tenen contractat un gestor.

L'oposició va coincidir a criticar que la rebaixa generalitzada de la taxa de la brossa és “populista” i que no reconeix l'esforç dels qui fan bé la separació de residus i tampoc penalitza els que ho fan malament.

Els grups també van expressar el seu malestar pel poc temps que han tingut per debatre i fer propostes i van reclamar al govern que els convoqui en les pròximes setmanes per poder participar en l'elaboració del pressupost que s'ha d'aprovar a final d'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia