Serveis

Serveis

Pacte a tres bandes contra la pobresa energètica a Arbúcies

Hi haurà llum

Un acord amb Som Energia garanteix el subministrament elèctric als veïns més vulnerables

La cooperativa revisarà la potència contractada

L'equip de govern d'Arbúcies (Entesa-Independents de la Selva) ha arribat a un acord amb la cooperativa gironina Som Energia per garantir l'electricitat als veïns més vulnerables del municipi durant l'hivern. L'entesa farà que l'Ajuntament pagui –si així ho creu l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament– els rebuts de llum d'alguns veïns, que passaran a ser clients de la cooperativa si hi estan d'acord.

La filosofia de l'equip de govern arbucienc està “en sintonia amb la d'ells [Som Energia] quant a energia verda i nous models econòmics”, destaca el regidor d'Atenció i Serveis a les Persones, Jaume Salmeron. L'acord farà que l'Ajuntament passi a ser soci col·laborador de la societat. El consistori podria pagar aquest any una quota de 100 euros, i el 2016 preveu fer-hi una aportació més gran.

Alta si hi ha “el consentiment”

Salmeron explica que el consistori pagarà els rebuts de llum d'aquelles persones que no hi poden fer front per raons econòmiques justificades. Quan això passi, el consistori liquidarà el deute i Som Energia farà efectiu el canvi d'operadora, “sempre amb el consentiment de les persones afectades”, detalla l'equip de govern en un comunicat.

Hi ha sis llars al poble amb dificultats econòmiques detectades, que podrien beneficiar-se d'aquest pacte a tres bandes contra la pobresa energètica. A la col·laboració de l'Ajuntament i de la cooperativa, el veí hi posarà temps. “Haurà de fer treballs per a la comunitat. De vegades, els usuaris dels serveis socials no tenen recursos, però sí que disposen de temps”, assenyala Salmeron.

En l'actuació de la vila del Montseny, una de les primeres d'aquest tipus que fa a la demarcació, Som Energia s'ha compromès a no tallar la llum i a revisar la potència contractada pel ciutadà amb dificultats econòmiques. “De vegades, pel consum que es fa, amb menys quilowatts se'n faria prou. La filosofia és que hi hagi estalvi ambiental. De moment, no hi haurà talls. I això ja és molt.”

A Arbúcies apliquen una política similar en el servei de l'aigua des de fa quatre mesos. L'equip de govern va arribar a un acord amb la concessionària, Sorea, del qual s'han beneficiat una trentena de veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.