Serveis

La vella escola del Pasteral, nou centre turístic

La transformació de la Cellera (664.000 euros) inclou el nucli antic

La vella escola del Pasteral, al municipi de la Cellera, serà a partir d'avui un centre d'informació turística i d'interpretació del territori. És part d'una inversió total al municipi de 664.258 euros que inclou la rehabilitació integral del nucli antic, detalla l'alcalde, David Sarsanedas.

El nou centre turístic i la renovació del nucli històric de la Cellera seran inaugurats avui al matí de manera oficial pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, nascut a Amer. L'exalcalde de Girona també visitarà Anglès i Cruïlles.

L'escola, construïda el 1932, durant la Segona República, va ser un centre educatiu fins al 1964. Des del 1989 no s'hi feia res. Al centre hi haurà un espai amb imatges cedides pel fons històric d'Endesa sobre la construcció de la central hidroelèctrica del Pasteral. El centre també inclourà una zona de descans per a ciclistes i excursionistes amb plafons, entre altres, sobre la fauna i la flora de l'àmbit Ter Brugent.

Un 35% de l'Ajuntament

La transformació de la Cellera ha estat possible gràcies al programa Viure al poble. La Unió Europea ha finançat un 50% dels esmentats 664.258 euros a través del fons Feder. El govern n'ha assumit el 15% i l'Ajuntament, el 35%. La inversió es distribueix així: 146.416 euros, escola; 359.347 euros, nucli antic; 35.000 euros, promoció del municipi, i 123.495 euros, adquisició de les ribes del Ter. La promoció inclou l'obertura de les rutes al Puigdefrou (843 m) i de les ribes del Ter i un mapa de senderisme amb nomenclatura local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.