Serveis

Torelló analitza fórmules per poder revitalitzar el mercat

L'equip de govern té previst iniciar un estudi per decidir què cal fer amb la instal·lació

Els casos d'Olot i Sant Feliu de Guíxols serviran de referència

A Torelló tenen assumit que a curt termini caldrà fer una actuació al mercat municipal de la població i, de fet, la regidoria d'Urbanisme, Obres i Serveis, encapçalada per David Forcada, ja ha començat a estudiar diverses opcions: “Som conscients que cal fer alguna cosa perquè el mercat agafi més vida. Ara mateix no en descartem cap i valorem des de fer-ne un de nou fins a rehabilitar l'actual o fer alguna d'aquestes dues coses sota el paraigua d'una gran superfície”, destaca el regidor torellonenc, que també indica que la més probable seria fer una reforma general incorporant un supermercat.

Referents que funcionen

Fins ara, el consistori torellonenc ha anat a veure models de mercats municipals que es podrien aplicar a Torelló. Més enllà d'analitzar el cas de Manlleu –es va inaugurar el 2011–, també s'ha estudiat el d'Olot i el de Sant Feliu de Guíxols. A la Garrotxa, el nou mercat municipal va néixer per mitjà d'una gran superfície que conviu amb els paradistes: “Mirant els resultats d'Olot, aquesta fórmula els ha funcionat molt bé. El supermercat va pagar un 50% de l'obra i les vendes dels paradistes han augmentat un 70%”, analitza Forcada.

A Sant Feliu de Guíxols, en canvi, es va optar per una reforma sense cap gran superfície i, més enllà d'haver d'assumir una part més gran de la despesa, els paradistes no han registrat un augment espectacular de les vendes. Forcada va explicar que han rebut una proposta de l'empresa Angerri Consultors per fer un diagnòstic inicial de què seria el millor en el cas de Torelló: “Van assessorar Olot i són especialistes en mercats. Veurem si s'accepta i podem iniciar l'estudi previ. Intentarem buscar el finançament a la Diputació”, destaca Forcada. La intenció seria que la intervenció, en cas de tirar endavant, s'acabés en aquest mandat.

Des de l'oposició, en el ple de dilluns passat, ERC va comentar que no sol ser “un bon negoci lligar el mercat a una gran superfície”. Un cop tinguin l'estudi del cas, es posarà en coneixement de tots els grups municipals.

LA FRASE

Som conscients que cal fer alguna cosa amb el mercat. Farem un estudi per trobar la millor fórmula
David Forcada
Regidor d'Obres i Serveis de Torelló


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia