Final de cicle del xef Víctor Trochi a Les Magnòlies, que incorpora Xavier Franco
El cuiner argentí abandona el restaurant d'Arbúcies, amb una estrella Michelin
El nou responsable de la carta acaba de deixar el Saüc, a Barcelona
Final de cicle al restaurant Les Magnòlies d'Arbúcies, amb una estrella Michelin des del novembre del 2012. El xef argentí Víctor Trochi posa fi a sis anys a l'establiment i munta un restaurant propi a Palafolls (Maresme), que podria obrir a l'abril. Els amos de Les Magnòlies ja tenen substitut com a responsable de la carta: el barceloní Xavier Franco, que acaba de deixar el restaurant Saüc, de l'hotel Ohla, de Barcelona.
Trochi (Buenos Aires, 1975) va explicar ahir que tenien “criteris divergents” amb els amos del restaurant d'Arbúcies, un dels tretze de la demarcació que té una estrella Michelin. Assegura que sempre ha prioritzat el tracte al client i que últimament no hi havia l'atenció que ell desitjaria. Trochi, però, va voler destacar que Les Magnòlies li havia donat l'oportunitat de treballar a Catalunya el maig del 2010, i que ara “cadascú continuarà el seu camí”.
Al Racó de Can Fabes
Xavier Franco (Barcelona, 1970) arriba a Arbúcies un mes i mig després de deixar el Saüc de Barcelona [vegeu peça]. Francoha treballat, entre d'altres, al restaurant Sa Punta de Pals. El nou xef de les Magnòlies va treballar amb el desaparegut Santi Santamaria al Racó de Can Fabes de Sant Celoni, que va arribar a tenir tres estrelles. El nou xef del local d'Arbúcies hi va estar en dues etapes diferents (el 1989-1991, i setze mesos entre el 1995 i el 1996).
La voluntat de Les Magnòlies és “continuar a un alt nivell”, explica un dels amos, Isidre Fradera. El propietari explica que, després de les vacances del local al gener, Trochi els va explicar que volia muntar el seu propi negoci i dedicar-se a l'assessorament gastronòmic. Ara els camins se separen.