Serveis

Sant Fruitós preveu obrir el primer crematori del Bages

L'Ajuntament aprovarà dimarts el plec de clàusules del concurs, que incorpora la construcció d'un tanatori i l'externalització del servei del cementiri

CiU, a l'oposició, vol una consulta popular

Sant Fruitós de Bages aprovarà dimarts vinent en un ple extraordinari el plec de clàusules del concurs públic per dotar el municipi d'un crematori.

Serà el primer de la comarca i es construirà en uns terrenys adjacents al cementiri municipal, que està situat als afores de la població, entre l'eix transversal (C-25) i la carretera de Berga (C-16c).

Segons va detallar ahir l'alcalde, Joan Carles Batanés (Gent fent Poble), la concessió oferirà uns terrenys de 5.400 metres quadrats, en els quals l'empresa que resulti guanyadora del concurs s'haurà de fer càrrec de la construcció del crematori i també de la d'un tanatori a canvi de l'explotació dels equipaments funeraris per un període de 45 anys.

La concessió també inclou la gestió del cementiri, que ara és municipal, i un cànon anual de 4.000 euros que l'empresa haurà de pagar a l'Ajuntament.

Batanés va indicar que, d'aquesta manera, tots els serveis funeraris queden agrupats en un sol espai i gestionats per la mateixa empresa. A més, “es dota no només el municipi sinó tot el Bages i d'altres comarques com el Solsonès o el Berguedà d'un servei que fins ara no teníem”, va dir.

“Sense reacció”

CiU, principal grup a l'oposició, ha demanat que es voti sobre el crematori. Mercè Casals va detallar ahir que està d'acord que el municipi, per la seva població –8.200 habitants–, necessita un tanatori, però creu que un crematori és una instal·lació “sensible” i per això demana que “es faci una consulta per demanar l'opinió als veïns”.

També argumenta que l'equip de govern (GfP i PSC, que tenen majoria) els ha dit que “fa tres anys que treballa en el projecte”, però diu que “no portava el crematori en el programa electoral i cal demanar-ho a la gent”.

Casals, a més, va criticar que l'aprovació del plec de clàusules “es faci ja dimarts en un ple extraordinari”, un fet que, diu, “no deixa marge a la reacció ni a la possibilitat que s'obri un debat”.

LA XIFRA

45
són els anys
de concessió per a l'empresa guanyadora. A canvi, haurà de construir un crematori i un tanatori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia