Serveis

Itinerari segur per anar a peu a l'escola, a la Cellera

Els Mossos d'Esquadra, l'Ajuntament i els centres escolars del municipi selvatà han dissenyat un trajecte que la mainada pot fer a peu sense córrer perill

Els Mossos d'Esquadra i l'Ajuntament de la Cellera de Ter (Selva) han creat un itinerari segur perquè els nens del poble puguin anar a peu a l'escola, ja sigui sols o acompanyats. La inauguració de l'itinerari segur, que permet arribar tant a l'escola bressol Sol Solet com al CEIP Juncadella, culmina un projecte que es va engegar ara fa tres anys. Durant aquest temps, s'han fet xerrades al voltant de la mobilitat sostenible i segura i també s'han enquestat pares i mares amb l'objectiu de dibuixar el trajecte més adient sobre plànol i fer-lo realitat (entre altres actuacions, amb petites obres de millora i eliminant barreres arquitectòniques).

El projecte A peu a l'escola va començar el 2012 i ha culminat aquest any amb la creació de l'itinerari segur. L'objectiu era implicar no només escoles, sinó també l'Ajuntament i entitats de la Cellera. I per portar la teoria a la pràctica es va proposar condicionar un trajecte, que ja és un fet. Després de dibuixar l'itinerari sobre plànol, l'Ajuntament de la Cellera de Ter l'ha condicionat fent-hi obres de millora i eliminant barreres arquitectòniques. L'itinerari es va inaugurar el cap de setmana.

El projecte l'ha liderat un agent dels Mossos d'Esquadra veí del poble, que és un dels formadors en mobilitat segura del cos policial. A peu a l'escola ha tingut la implicació de l'Ajuntament de la Cellera de Ter, la llar d'infants, l'escola, les famílies dels alumnes i el Centre de Recursos Pedagògics de la Selva Interior (CRP Selva).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia