Serveis

Contenidors de posar i treure al nucli antic de Solsona

S'implanta la recollida selectiva al centre

Només hi haurà contenidors tres dies la setmana de les vuit del vespre a les vuit del matí per protegir l'estètica del nucli

L'Ajuntament de Solsona implantarà a partir del pròxim 17 d'abril la recollida selectiva d'escombraries al nucli antic. Això suposarà un canvi en la gestió, ja que a partir d'aquest moment els contenidors hi seran només unes hores i uns dies a la setmana. La mesura afectarà els tres punts de recollida actuals, les places de Sant Joan i Sant Pere, i el carrer dels Dominics. L'Ajuntament ho fa per reduir la presència de contenidors a la via pública, evitar molèsties i mantenir l'estètica del nucli antic.

Fins ara als punts de recollida del centre de Solsona hi havia només contenidors de rebuig i de la fracció orgànica, als quals ara s'afegiran els de paper i cartró, envasos i vidre. Però seran contenidors de posar i treure. Només hi seran una franja horària i tres cops per setmana. En concret, els contenidors estaran instal·lats els diumenges, dimarts i dijous de vuit del vespre a vuit del matí de l'endemà.

El nou sistema de recollida de residus al nucli antic suposa una despesa extra per a la regidoria de Medi Ambient, que es quantifica en uns 10.000 euros anuals. El regidor de l'àrea, Antoni Carralero, fa una crida a la col·laboració veïnal perquè la mesura sigui efectiva. “La conscienciació dels veïns sobre aquesta nova aposta és fonamental”, assegura.

Els veïns de la zona hauran de canviar, doncs, els seus hàbits, pel que fa a la gestió de residus. De tota manera, el regidor recorda als residents del nucli antic que disposen de cinc illes de contenidors al voltant del recinte emmurallat: a l'avinguda de la Mare de Déu del Claustre, la plaça d'Antoni Guitart, la carretera de Bassella, el Camp del Serra i la plaça de Sant Roc.

Precisament, l'alcalde, David Rodríguez, destaca que el nucli antic de Solsona és prou petit perquè qui no pugui complir els nous horaris en un moment concret, pugui acudir a aquests contenidors soterrats que hi ha al contorn del nucli antic. L'alcalde posa èmfasi en l'aposta que fa el seu equip de govern per mantenir l'estètica de la zona centre de Solsona. La mesura, a més, es du a terme per evitar les molèsties que generen les deixalles als veïns i establiments, especialment les pudors, i incentivar el reciclatge facilitant que els veïns realitzin el triatge previ a la llar de manera que disminueixi el volum de rebuig, que és la fracció que produeix una despesa més important en les arques municipals.

L'Ajuntament ha tirat endavant la iniciativa arran d'una proposta de l'associació de veïns del nucli antic.

LA DATA

17.04.16
els veïns
del nucli antic de Solsona hauran de canviar els hàbits de la gestió de residus. S'implanta un nou sistema.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia