Serveis

Dos bars d'Empuriabrava no troben candidats

Dels set locals que l'Ajuntament ha posat a concurs a la platja, els dos més grans i cèntrics han quedat deserts

S'hi posaran la Creu Roja i activitats d'esport

Els dos locals més grans i més cèntrics de la platja d'Empuriabrava, situats a l'edifici Gira-sol (antiga discoteca Passarel·la), no troben candidats per gestionar-los aquest estiu. Entre els set locals que l'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha posat a concurs a la platja, cinc quedaran coberts i dos han quedat deserts d'ofertes. A l'edifici Gira-sol s'oferien quatre locals: dos més petits a la planta superior, per als quals s'han presentat candidats, i els dos més grans d'aproximativament 750 m² i terrasses d'uns 450 m², que han quedat deserts.

L'Ajuntament està actualment en la fase d'avaluar les ofertes i seleccionar els candidats que es quedaran amb les concessions dels altres cinc locals, però ja no hi ha temps abans que comenci la temporada d'estiu per convocar un nou concurs per als dos locals que no han tingut èxit. Per reconduir la situació i no deixar aquests espais buits i tancats al mig de la platja, l'alcaldessa, Assumpció Brossa, explica que seran utilitzats per la Creu Roja i per a la gestió de les activitats esportives que s'organitzen a la platja durant l'estiu.

Un cop tancada la temporada 2016, es prepararà un nou concurs per als dos locals que no han trobat candidats. Tenint en compte que es dóna per suposat que és el preu elevat el que ha provocat que no es presentin ofertes, cadascun d'aquests dos espais es dividirà en dos i es posaran a concurs quatre espais més petits enlloc de dos.

Crítica i menys recursos

El fet que aquests dos locals no puguin obrir aquest estiu per oferir servei de bar com estava previst ha provocat les crítiques de l'oposició municipal: en l'últim ple, Salvi Güell, portaveu d'ERC, va recordar que el seu grup s'havia abstingut quan es van posar a concurs aquests serveis, precisament per qüestionar que el govern municipal havia tardat a iniciar aquest tramitació i per alertar del perill que alguns locals poguessin quedar buits.

Una altra conseqüència d'aquest contratemps és que caldrà rebaixar les expectatives d'ingressos: el preu de sortida dels lloguers pels locals que s'han posat a concurs oscil·lava entre 22.000 i 60.000 euros, segons la grandària, i l'Ajuntament ja va dir que hi compta, per exemple, per finançar la reforma del passeig marítim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia