Serveis

Cabrera no deixarà aparcar als de fora al Pla de l'Avellà

Es posarà zona verda a l'estiu per evitar que els que van a la platja col·lapsin el veïnat

Deixen dos carrers lliures

“No es podia passar ni un estiu més sense afrontar el problema.” Així de taxatiu es mostra l'alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir (CDC), arran de la solució que han tirat endavant per posar zona verda al Pla de l'Avellà. Segons explica, cada estiu els veïns d'aquests carrers de primera i segona línia de mar veien com s'omplien de cotxes que aparcaven per anar a la platja. “N'hi havia que sortien a portar el fill a futbol i, quan tornaven, no tenien manera d'aparcar el cotxe a prop de casa”, explica. El problema també s'ha anat agreujant durant els últims anys, ja que els conductors que vénen de fora prefereixen buscar lloc als carrers i no entrar a l'aparcament, que s'ha anat reduint a davant de la platja.

L'alcalde destaca el consens dels veïns i de la resta de forces polítiques per solucionar el col·lapse de cada estiu instaurant, a partir del juny i durant els mesos d'estiu, la zona verda a la majoria de carrers del barri. Només quedaran lliures d'aparcament dues avingudes, la de Burriac i la riera de Vinyals, als conductors que no tinguin la targeta de resident. Abans del primer cap de setmana de juny pintaran les 484 places d'aparcament i se senyalitzarà per informar-ne els conductors. Els qui vinguin de fora no hi podran aparcar i no tindran la possibilitat de pagar com funciona a altres municipis, que a la zona de residents és mixta i paguen els de fora. La policia local s'encarregarà de vetllar perquè els vehicles que hi aparquin tinguin el distintiu de resident. Els cabrerencs i qualsevol persona que pagui l'impost de circulació al municipi podran sol·licitar l'acreditació a l'Ajuntament a partir del maig.

LA XIFRA

484
places d'aparcament són les que hi haurà senyalitzades als carrers del veïnat del Pla de l'Avellà.

La zona blava del polígon, també a l'estiu

Cabrera té poca platja, però té llocs on es pot deixar el cotxe a prop sense problemes i sense haver de pagar. Això el fa atractiu per a gent de fora, que s'hi desplaça. És per això que fa anys ja hi van senyalitzar els carrers del polígon industrial de les Margarides, a tocar de l'N-II. Els carrers que durant l'any no s'omplen sí que tenen demanda, sobretot els caps de setmana d'estiu, pels banyistes i els estiuejants que busquen proximitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia