Serveis

Tiquets de parquímetre virtuals per aparcar a les zones blaves d'Olot

Somintec SL presenta l'aplicació per a mòbils, tauletes i PC que permet pagar l'aparcament regulat

Retorna també els diners del temps no consumit

Ja no hi ha excusa per no pagar per aparcar a les zones blaves d'Olot, o més ben dit, ja no n'hi ha per allargar, si cal, el temps d'aparcament. Des d'ara, tots els usuaris que vulguin poden descarregar-se una aplicació gratuïta per a mòbil, tauletes i PC per pagar un tiquet virtual des de qualsevol punt on es trobin i per incrementar la quantitat en cas de superar el temps de permanència. I, si és el cas, els qui hagin estat sancionats podran pagar les multes corresponents amb aquesta aplicació. Fins i tot, es tornaran els diners a través del mateix sistema en cas de no haver esgotat els minuts d'aparcament contractats. Per registrar-se, calen les dades personals, la matrícula del vehicle i les dades del banc.

Es tracta de l'aplicació Aparcare que ha desenvolupat Somintec SL i que ja funciona a Lloret de Mart i Palamós i que funciona en període de proves a Calonge i Pals. Els usuaris que se la descarreguin podran utilitzar aquesta aplicació a tots aquests municipis gironins i als que, a partir d'ara, l'activin.

El responsable de l'empresa, Agustí Esparducer, ha explicat que s'hi solen registrar entre un 5% i un 10% dels usuaris dels parquímetres durant el primer any d'aplicació del servei, una xifra que es va incrementant amb el temps. Segons ell, l'activació d'aquesta aplicació ha reduït el nombre de sancionats on s'aplica.

A Olot hi ha actualment 380 places de zona blava i 22 parquímetres. El regidor de Mobilitat, Josep Gelis, ha dit que no pensen ni eliminar-ne ni crear-ne de noves, ni tampoc desactivar els parquímetres els dissabtes com se'ls ha demanat. El preu mínim per aparcar és de 0,25 euros per estacionar durant un quart i el màxim, 2,60 euros per a dues hores.

LES XIFRES

2,60
euros
és el cost màxim estipulat per les dues hores d'aparcament en alguna de les zones blaves d'Olot.
85%
dels usuaris
paguen el parquímetre en efectiu i el 15% ho fan amb targeta de crèdit o de dèbit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia