Serveis

L'Estació de Bescanó, espai d'informació i promoció

L'espai, que està situat en un punt estratègic de la via verda, es va inaugurar divendres

S'hi oferiran diferents serveis, com ara el lloguer de bicicletes elèctriques i rutes organitzades

L'edifici de L'Estació de Bescanó, que es va inaugurar divendres, serà un nou espai d'informació i promoció local. Edificat a uns metres d'on es trobava l'antiga estació que es va enderrocar el 2014 perquè estava en molt mal estat, és “un espai diàfan i de gran eficiència energètica”. Està situada al costat mateix de la via verda, prop del riu Ter i a mig camí de la Pilastra i el Pou del Glaç. És un punt ideal per començar qualsevol ruta o per gaudir d'un dia en família. La inauguració va anar a càrrec del vicepresident de la Diputació de
Girona, Lluís Costabella i l'alcalde de Bescanó, Pere Lluís Garcia, que en el seu parlament va afirmar que “igual com ja va passar amb l'antic carrilet, la nova estació ha de convertir-se en un punt de connexió entre els visitants, el patrimoni local i els serveis que pot oferir Bescanó a aquelles persones que decideixin visitar la zona”. Va explicar també que l'entitat local “ha iniciat altres iniciatives similars per potenciar la vinguda de turisme sostenible i emergent”. És per això que s'ha editat un mapa desplegable amb vuit itineraris de diferents nivells tècnics que, a més, conté informació que facilitarà la planificació de l'estada al poble als usuaris. En segon lloc, recuperaran la Clota d'en Font per convertir-la en un espai per fer pícnics i activitats a l'aire lliure. Per acabar, adequaran l'aparcament de l'ajuntament per convertir-lo en una àrea d'autocaravanes.

L'Estació ha tingut un pressupost superior als 278.000 euros dels quals 140.000 han estat subvencionats per la Diputació. Amb la posada en marxa del nou espai, l'empresa adjudicatària oferirà diferents serveis, com per ara el lloguer de Segways i bicicletes elèctriques, les rutes organitzades per l'illa del Ter o els cursos per aprendre a anar en caiac pel riu Ter. Un dels objectius és que des d'aquest espai es puguin fer diferents rutes per conèixer el municipi, com ara pel Pou del Glaç de Vilanna, les ermites de Bescanó i l'illa de la Pilastra de Montfullà.

LA FRASE

Ha de ser en un punt de connexió entre visitants, el patrimoni local i els serveis que oferim
Pere Lluís Garcia
ALCALDE DE BESCANÓ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.