Infraestructures i serveis

L’heliport de Can Xiquet, en curs de tramitació

El complex hoteler de Cantallops vol poder oferir aquest servei a la clientela

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha demanat una ampliació de l’avaluació d’impacte ambiental que suposaria l’heliport de les instal·lacions hoteleres de Can Xiquet, al terme municipal de Cantallops. L’informe inicial per a aquest equipament, promogut per l’empresa hotelera i tramitat per l’Ajuntament de Cantallops, havia estat presentat el setembre del 2017. El projecte preveu l’establiment d’un heliport permanent per poder-hi fer vols turístics lligats a l’activitat hotelera i facilitar l’arribada de clients.

Des de l’Ajuntament, l’alcalde, Joan Sabartés, valora positivament el projecte, perquè considera que no suposarà gaire vols ni molèsties i, en canvi, pot tenir interès en situacions d’emergència a la zona. De fet, la pròpia resolució de Territori constata que la plataforma de formigó que ha de servir per l’enlairament i l’aterratge d’helicòpters ja està executada, tot i que fonts del complex hoteler expliquen que, en l’estat actual, no té una activitat comercial, però ha servit puntualment precisament per rescatar excursionistes a la zona de Requesens.

Territori també constata que el projecte no afecta cap espai de la Xarxa Natura 2000 ni del pla d’espai d’interès natural (PEIN), cap àrea d’interès faunístic i florístic, ni cap hàbitat d’interès comunitari, tot i la proximitat de l’espai natural protegit del Massís de l’Albera.

Per tot plegat es considera que l’heliport no hauria de tenir incidència significativa i, en tot cas, l’únic impacte que podria haver-hi seria acústic, motiu per què es demana completar l’avaluació d’estudi d’impacte ambiental i fer-lo públic.

Hotel de 4 estrelles

L’hotel restaurant Can Xiquet és un establiment de 4 estrelles, amb 27 habitacions d’alt nivell. Al mateix recinte, el 2014, l’hotel va inaugurar un complex annex –centre d’esdeveniments i convencions–, amb tres sales d’actes, nou habitacions, una suite, una sala menjador amb una capacitat de 500 persones i dues terrasses, i una cuina a la planta superior. Les instal·lacions també disposen d’equipaments esportius com ara piscina d’aigua salada, gimnàs, sauna i pistes de pàdel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia