Els contraris al parc del Montgrí busquen diàleg per consensuar-lo
Són tres ajuntaments i sectors diversos
«Volem el parc consensuat; amb diàleg, no pas monòleg», va dir l'alcalde de Pals i pagès, Joan Silvestre, que sempre ha qüestionat l'actual proposta, ja que mai no ha vist bé el fet d'incloure la zona agrària, especialment arrossars. «La majoria dels propietaris estan en contra», va recordar Silvestre, que per aquest motiu ja van demanar, juntament amb Fontanilles i Palau-sator, a part de diversos sectors implicats directament, l'exclusió de la plana agrícola dels tres pobles, a més dels de l'Escala i també la platja de Pals.
Silvestre, com la resta de presents, creu que caldria deixar el projecte sobre la taula, i més quan vénen eleccions, i esperar el nou mandat per buscar un consens entre tots. Però com que tenen dubtes que es paralitzi, i més quan s'ha fet per via d'urgència, defensen la necessitat de parlar amb el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, i els parlamentaris per exposar els seus criteris. «Ells diuen que han parlat amb tothom, però no han escoltat ningú», va afirmar Silvestre.
Usos, diners i gestió
D'altres dels ponents contraris a l'actual proposta del parc natural del Montgrí van recordar que uns altres temes a tractar són el pla d'usos, que deixi clar que es pot conrear o no; els diners per tirar-lo endavant, ja que no es creuen els 22 milions en 5 anys que va anunciar el conseller, i l'òrgan de gestió, on es defensa un consorci ja que comporta una implicació més directa de la gent del territori, ja siguin ajuntaments o entitats. A més, van recordar que ells van presentar moltes de les 1.600 al·legacions al futur parc, i fins ara no han rebut contesta. Segons un dels ponents, només en van contestar sis, d'al·legacions, que eren les que favorables a un augment del parc natural.