Urbanisme

Protesta de clients del càmping Blanc d’Eivissa de Blanes

Critiquen que l’Ajuntament hagi ordenat el tancament de l’ampliació il·legal del càmping per a finals de mes

Més d’un centenar de campistes del càmping Blanc d’Eivissa a Blanes tenen previst concentrar-se aquest matí davant l’ajuntament de la població per protestar per l’ordre de tancament de l’ampliació il·legal del càmping dictada per l’Ajuntament del municipi. El consistori va comunicar fa una setmana una ordre en què donava de termini fins al 21 de novembre als responsables del càmping Blanc d’Eivissa perquè tanquin l’ampliació de les instal·lacions feta il·legalment ja fa anys. A partir d’aquell dia, si no ho feien els propietaris, el mateix l’Ajuntament de Blanes podria executar forçosament el tancament d’aquest espai.

Més de 150 famílies que tenen les parcel·les llogades en aquesta part del càmping que ara es vol tancar han mostrat aquests darrers dies la seva preocupació. Segons explicava algun d’ells, com a clients, desconeixien la situació. De fet, alguns també haurien abonat ja la quota anual del lloguer de temporada de la parcel·la.

També el Bella Terra

El càmping Blanc d’Eivissa no és l’únic de la població que es veu afectat per les ampliacions il·legals. També hi ha el càmping Bella Terra, que està pendent encara del procés judicial.

D’altra banda, els dos càmpings també han de fer front a les sancions administratives que els ha imposat el consistori per haver dut a terme, fa més de dotze anys, les ampliacions sense l’autorització pertinent. Concretament, es tracta d’una multa d’1,5 milions d’euros per al càmping Bella Terra i una altra d’1,3 milions per al Blanc d’Eivissa.

A banda de les ordres de tancament decretades per l’Ajuntament, hi ha pendent que la Generalitat es pronunciï sobre si les ampliacions són legalitzables. De fet, en un ple municipal de principis d’any, el consistori va mostrar-se partidari que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) avalés les ampliacions il·legals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia