Urbanisme

La Jonquera adapta el sector de la Campa per fer-hi la comissaria

La reurbanització d’aquest sector ha de preparar l’acollida de la comissaria i millorar l’accés sud

Els treballs s’allargaran fins a la primavera

La Jonquera està adaptant el sector de la Campa, reurbanitzant aquest espai just a l’entrada sud de la població, un sector on en un futur es construirà la comissaria dels Mossos d’Esquadra. Des de l’Ajuntament de la Jonquera es considera una obra estratègica per al municipi donat que, entre altres coses, transformarà l’accés al carrer Carles Bosch de la Trinxeria, ampliant-lo i substituint el vial actual en un espai enjardinat per a pas de vianants.

Aquesta transformació es farà plantant-hi nous arbres. Es farà també una connexió per a vianants entre el carrer Bosch de la Trinxeria i el carrer 6 d’Octubre, un vial que facilitarà l’accés de la futura comissaria dels Mossos, un projecte que avança tot i que a poc a poc. Actualment, la Generalitat ha portat a concurs el contracte de serveis per a la redacció del projecte de comissaria.

Els treballs en el sector de la Campa també inclouran millores en l’enllumenat i la instal·lació de mobiliari urbà i noves senyalitzacions. Finalment, està prevista una millora general del carrer dels bombers i del magatzem de la brigada.

L’alcaldessa ha exposat públicament que es tracta d’un projecte prioritari per a la Jonquera que farà l’entrada sud molt millor, més accessible. Des de fa unes setmanes s’estan fent ja els treballs de preparació de la zona. En aquest espai hi ha ara mateix el parc de bombers de la població.

Els treballs d’aquest projecte d’urbanització està adjudicat des del mes d’octubre a l’empresa Excavacions Sergi per un preu de 199.064 euros una xifra inferior als 236.039 euros en què estava calculat el cost en el projecte constructiu. Els treballs està previst que s’allarguin uns quatre mesos.

Al concurs, s’hi van presentar dues empreses més, Excavaciones y Pinturas SAU i Rubau Tarrés SAU. Excavacions Sergi és la que va presentar la millor oferta econòmica i se li van adjudicar els treballs.

LES XIFRES

4
mesos.
Els treballs han de durar 16 setmanes des de l’inici fins al final, per contracte.
199.064
euros.
Aquest és el cost dels treballs d’urbanització del sector de la Campa de la Jonquera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.