L'ampliació del dispensari mèdic i la millora del camí del Romanguer, principals inversions de Canyelles

L'ampliació del dispensari mèdic municipal (124.000 euros) i l'arranjament del camí del Romanguer (310.000 euros) són dues de les inversions més importants que inclou el pressupost del 2010 de l'Ajuntament de Canyelles. Aprovat el 2 d'abril passat amb els vots de l'equip de govern (PSC, CiU i ICV), l'Ajuntament va presentar el pressupost dimecres, en una roda de premsa. La proposta econòmica és de 4.931.153,83 euros, tres milions menys respecte al pressupost del 2009, a causa del «descens del nombre de llicències d'obres, que són una important aportació econòmica en el pressupost i, d'altra banda, a causa de l'aportació que ens fa l'Estat, que també s'ha reduït un 25%», afirma l'alcalde, Xavier Robert. «Estem en un temps de crisi i és un pressupost de crisi», va dir l'alcalde, que va destacar la proposta d'«inversions que generin ocupació i resolguin problemes del municipi».

El pressupost inclou la redacció del pla d'ordenació urbanística municipal, amb una partida de 100.000 euros, i 160.000 euros més per a la millora de la via pública. En total, es tracta d'un milió d'euros d'inversió de l'Ajuntament, i uns 500.000 euros aportats pel fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local. El regidor d'Hisenda, Joan José (CiU), també va destacar la renegociació de contractes com ara la recollida selectiva de la brossa o la neteja a l'hora d'estalviar despesa. Dos dels projectes als quals ha hagut de renunciar l'Ajuntament de Canyelles enguany són un pavelló municipal i un ambiciós projecte per implantar la recollida de la fracció orgànica, que s'haurà de deixar per a més endavant, segons el regidor de Medi Ambient, Josep Rodríguez (ICV).

L'espai sanitari es dobla

El projecte d'ampliació del dispensari mèdic preveu la incorporació d'una planta que permetrà duplicar les actuals instal·lacions dels serveis de salut del municipi, i també disposarà de serveis de proximitat de l'Ajuntament. Segons l'alcalde, el projecte ja està redactat, i les obres estan pendents de posar-se a licitació, amb la previsió que puguin estar acabades enguany. L'actuació al camí del Romanguer, la via que enllaça el centre històric amb la urbanització Les Palmeres, preveu ampliar l'espai d'entrada a l'escola de Canyelles per oferir una zona més gran d'aparcament i evitar el col·lapse a les hores d'entrada i sortida del col·legi. L'enllumenat sostenible, neteges forestals subsidiàries i el tractament de pous a Vora Sitges són altres de les inversions incloses en el pressupost d'enguany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.