La reforma de la depuradora de Sant Feliu permetrà millorar la reutilització de l'aigua

Ahir es va inaugurar una reforma de la depuradora de Sant Feliu de Llobregat, que des del 1989 neteja les aigües residuals de quinze municipis, principalment del Baix Llobregat. En els últims tres anys, a la planta s'hi ha incorporat un cicle de tractament terciari que millorarà la qualitat de l'aigua recuperada, uns 30 hectòmetres cúbics anuals, i farà possible la seva recuperació per regenerar el riu Llobregat o per a usos industrials. «La posada en marxa d'aquest terciari a Sant Feliu de Llobregat té una importància enorme», va destacar el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar (ICV), que va assistir a la inauguració de la instal·lació, que ha costat onze milions d'euros. Baltasar va il·lustrar aquesta importància comparant els 30 hectòmetres cúbics anuals que es podran recuperar a la planta de Sant Feliu amb els 60 hectòmetres que es poden guanyar cada any a la dessaladora del Prat, la més important de Catalunya, que es va inaugurar l'any passat.

La Comissió Europea, a través dels seus fons de cohesió, ha pagat un 81% dels onze milions d'euros que ha costat la instal·lació, que ha executat l'Entitat de Medi Ambient de l'Àrea Metropolitana, un dels tres ens que gestionen actualment aspectes supramunicipals a la regió de Barcelona.

Les millores presentades ahir se sumen als processos que ja existien a la planta, que va ser inaugurada el 1989 i que tracta aigües de Sant Vicenç dels Horts. Torrelles de Llobregat, Cervelló, la Palma de Cervelló, Vallirana, Corbera de Llobregat, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Castellbisbal, el Papiol, Molins, Sant Feliu i part de Sant Just, Sant Cugat i Castellví de Rosanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.