Medi ambient

Medi Ambient

Esport net per terra i per mar

La segona edició de l’Ultra Clean Marathon combinarà etapes a peu, en bicicleta i en caiac

La iniciativa esportiva amb consciència ambiental que comença avui serà circular i recorrerà 700 quilòmetres en set jornades

Recollir deixalles mentre es practica esport. Aquesta és la finalitat de l’Ultra Clean Marathon, una iniciativa amb consciència ambiental, que comença avui. Es tracta de la segona edició, que té per objectiu superar les xifres obtingudes l’any passat, quan 2.000 participants van arribar a aplegar 1.973,5 quilos de residus corrent la distància d’una marató cada dia durant set etapes. La novetat d’aquest any és que a les etapes a peu se n’hi sumen d’altres en bicicleta i en caiac fins a completar un circuit circular de 700 quilòmetres que es cobriran en set jornades consecutives.

Està previst que aquest any hi participin una cinquantena d’entitats, empreses i col·lectius que faran una trentena d’accions de neteja per fomentar la conscienciació i la mobilització ciutadana, reduir residus en espais naturals i promoure mesures de conservació de la natura. Al mateix temps, els organitzadors busquen que les persones que practiquen esport a la natura tinguin cura del medi ambient, tant a títol individual com en les competicions que s’hi organitzen.

La segona edició de l’Ultra Clean Marathon l’organitzen la Xarxa per a la Conservació de la Natura, l’Agència de Residus de Catalunya i el Departament de Territori i Sostenibilitat i serveix de nexe d’unió entre la campanya Let’s clean up Europe i la Setmana de la Natura. El repte tindrà la implicació de dos esportistes compromesos amb el medi ambient, Albert Bosch i Nicole Ribera, que faran d’ambaixadors. Tothom que vulgui pot participar-hi, ja sigui en una de les accions de neteja al llarg del recorregut o fent un tram de l’Ultra Clean Marathon al costat dels ambaixadors ja sigui corrent o bé en bicicleta o en caiac. Cal inscriure-s’hi a través del web de l’esdeveniment, www.ultracleanmarathon.cat . La inscripció té un cost de cinc euros que es destinaran a les deu entitats de conservació de la natura que treballen a les zones per on transcorrerà. En cada etapa hi haurà premis per als equips o persones que hagin recollit més brossa, qui trobi el residu més perillós per a la natura i la deixalla més curiosa. Seran, de ben segur, uns premis competits perquè de deixalles se’n poden trobar de tota mena. Durant la primera edició els participants van recollir en plena natura una roda de tractor de més de 100 quilos, que van fer rodar fins a la línia de meta, a més d’objectes voluminosos com ara un sofà. També hi van trobar perfums, peces de roba, telèfons mòbils i joguines. Alguns es van ensopegar amb sorpreses més perilloses com ara xeringues usades, llaunes amb oli o carburant de vehicles, peces de fibrociment i tota mena d’electrodomèstics abandonats com ara rentadores i neveres. Unes troballes que evidencien la necessitat d’iniciatives com aquesta per conscienciar la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.