Infraestructures i serveis

Els veïns de Mieres aposten per contenidors que s’activen amb un xip

Ho han decidit, en una consulta popular que tanca el procés per triar el model de recollida de deixalles

El consorci Sigma té l’encàrrec d’aplicar-lo

Els contenidors amb xip és el sistema de recollida de deixalles domèstiques que majoritàriament han escollit els veïns de Mieres. En una consulta popular celebrada recentment, un 92% dels participants han apostat per aquest sistema i només un 8% ho han fet pel de recollida porta a porta. Un total de 89 persones han participat en aquesta consulta, cosa que representa un 27,5% del cens, que és d’un total de 323 persones.

Amb aquesta consulta ha acabat el procés participatiu per decidir el model de gestió dels residus a Mieres, que s’ha dut a terme en tres fases. Durant la fase informativa, es va fer una assemblea oberta a tot el poble, on els responsables del Consorci de Salut Pública i Medi Ambient de la Garrotxa (Sigma) van informar detalladament dels objectius i dels diferents models de gestió de la brossa i dels residus. Després, els responsables municipals van fer un porta a porta per informar els veïns dels avantatges de cada model i de la importància de millorar la selecció de residus i fer que disminueixin.

I, finalment, la fase consultiva, tancada ara, en què els veïns han pogut pronunciar-se sobre el model que prefereixen. La votació s’ha pogut fer presencialment en una urna o bé telemàticament, mitjançant la plataforma Decidim.

En la fase de retorn s’ha comunicat als veïns els resultats de la votació i, a mesura que el consorci Sigma vagi implementant el nou sistema de contenidors amb xip, s’anirà informant detalladament del seu ús.

LES XIFRES

92%
és el percentatge
de veïns de Mieres que aposten pel sistema de contenidors controlats amb un xip.
4
municipis
o nuclis han participat en la prova pilot: Argelaguer, Sant Joan les Fonts, Santa Pau i la Vall d’en Bas.

Els dos millors dels quatre assajats

La recollida de deixalles porta a porta i la de contenidors que s’accionen amb una targeta personalitzada són els dos sistemes de recollida dels quatre assajats en una prova pilot que s’adapten més bé als municipis de la Garrotxa. L’ha realitzat el Sigma ponderant l’eficiència, el cost, la percepció ciutadana i l’aplicació del pagament per generació (paga menys qui més recicla).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.