Urbanisme

Els veïns de Viladamat escullen on es faran totes les inversions municipals

En una votació amb un 27,5% de participació, s’han triat cinc propostes, que es faran juntament amb una altra, triada l’any passat, que va resultar més cara del previst

Viladamat es va convertir en un dels primers pobles de la demarcació que van apostar decididament per consultar entre els veïns quins són els projectes de millora urbana que s’han d’afrontar. La seva aposta és tan decidida que hi dediquen tot el capítol d’inversions. Aquest any, la despesa decidida és de 17.918 euros, una suma que permet afrontar fins a cinc propostes exposades i votades la segona quinzena de gener per un 27,5% dels ciutadans de Viladamat amb dret a vot. Es van emetre 95 vots.

Es van portar a votació fins a set propostes, que eren les que havien superat el consell del poble i el filtre dels tècnics de l’Ajuntament, que decideixen quines són tècnicament viables i quines no. D’aquestes set que es van sotmetre a votació, dues van quedar excloses i les altres cinc són les que s’executaran durant l’any. Els projectes triats no seran els únics que es duran a terme enguany. Segons explicava l’alcaldessa de Viladamat, Dolors Pons, hi ha una obra pendent de l’any 2019. Es tracta de l’asfaltatge del carrer de l’Ateneu. “Es va triar per fer-la l’any 2019, però la previsió no va resultar real, perquè vam veure que no n’hi havia prou amb l’asfaltatge, sinó que calia fer-hi més tasques, de manera que la vam deixar per aquest any, amb un cost total de 72.000 euros.”

La proposta més votada de les cinc que van ser escollides va ser el canvi d’una part de l’enllumenat públic per LED, que afectarà 30 fanals. Aquest projecte, de 8.700 euros, va tenir 75 vots. La segona proposta més votada va ser la millora del parc infantil i del pati de l’escola, que està pressupostada en 1.800 euros. Va rebre 59 vots. La proposta de plantar arbres en zones adequades del poble va rebre 52 suports i va ser la tercera proposta més votada. En quarta posició, els ciutadans van prioritzar la zona del camp de futbol i la de l’Ateneu, amb 3.250 euros d’inversió. Fer un pou al camp de la deixalleria (2.000 euros) va ser la cinquena triada. Va quedar empatada amb la terrassa de l’Ateneu, descartada perquè tenia un pressupost més alt.

LA XIFRA

17.918
euros
s’invertiran enguany en projectes de millora urbana. Cal afegir-hi els 72.000 del carrer de l’Ateneu (proposta 2019).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.